Godt begyndt

Med en sejr på 27-28 i Gudme spillede Team Tvis Holstebros herrer sig onsdag tæt på DM-finalen. Man skal ikke sælge skindet før bjørnen er skudt, men vestjyderne så velbevæbnede ud – og godt begyndt er halvt fuldendt!

Man skal ikke glæde sig på forskud – eller sælge forårsrullen før den er friteret – men det er svært at bevare pessimismen fuldstændigt efter onsdagens kamp på Sydfyn som TTH vandt med en enkelt pind. Selvom kampen var både tæt og spændende, havde man indtryk af at vestjyderne var godt forberedte på GOG og fynboernes frygtede kontra.

Kampen var særdeles lige og i perioder ganske målfattig. En scoringspause midt i første halvleg tillod hjemmeholdet at gå fra 6-7 til 9-7, men på de sidste godt ti minutter før pausen fik gæsterne indhentet og overhalet værterne. 11-12 var stillingen da spillerne luntede til pause i den velbesøgte GOG Arena.

Spændingen fortsatte i anden halvleg, hvor GOG snart havde indhentet den beskedne føring. Med godt 13 minutter tilbage på uret var føringen gul, men Patrick Wiesmachs 199. ligasæsonmål bragte stillingen tilbage på uafgjort, 20-20. I det efterfølgende angreb gjorde Magnus Bramming det til 20-21 og med fem minutter tilbage var føringen oppe på tre mål, 23-26. Forårsrullerne scorede mest i slutminutterne, men mål af Jonas Larholm og Simon Birkefeldt sørgede for at dragerne fik sejren i hus med 27-28.

TTH havde godt styr på returløbet og spillede tålmodige angreb, der sikrede at der ikke blev givet for mange bolde væk. Det forhindrede i stor stil GOG i at løbe kontra. Hjemmeholdet er således kun noteret for to kontrascoringer i hele kampen mod otte til udeholdet.

I det etablerede forsvar gjorde en offensiv 6-0-opstilling det svært for de sydfynske skytter, der slog sig på de stærke jyder. Den kommende Århusspiller Minik Dahl Høgh havde dragerne dog svært ved at tæmme og den grønlandske landsholdsspiller scorede 10 mål på 15 forsøg.

TTH’s angrebsspil savnede lidt skarphed på fløjene, mens der var bedre styr på stregspillet. En af TTH’s strege, Lars Mousing, måtte dog se de sidste 18 minutter af kampen fra bænken, da han så rødt for en tackling på en af GOG’erne. På tv-billederne kunne det godt se ud som om dommerne burde have vist det røde kort til Anders Oechsler, men for TTH’s forsvar gjorde det ikke noget at det unge håb tog en kugle for veteranen.

Sejren må tilskrives hele holdet, som, med en gammel sportkliché, rykkede sammen i bussen og om ikke skød, så i hvert fald sårede den fynske bjørn. Jonas Larholm var sikker i sine afslutninger, Jonas Hansen snuppede 1/3 af de bolde, der blev kastet på mål,  Anders Oechsler stod solidt, men bevægeligt, i forsvaret – og man kunne blive ved.  Dagens Drage er dog Jac Karlsson, der med assists og bolderobringer viste sin alsidighed og evne til at gøre medspillerne bedre.

På lørdag kl. 14.00 venter så den afgørende kamp. En føring på et mål fra første kamp er både meget og ingenting. I 2009, 2012 og 2014 var semifinalen endestationen. Alle mand til stalden – kom så de hvi’e – og lad det ikke ske igen!