Gjentagelsen

TTH kom ud af ti års pokaltørke ved igen at besejre GOG i en pokalfinale. Torbjørn Bergerud var bedst for vestjyderne i en kamp, der havde al den spænding, der manglede i 2008.

Det skulle tage knap ti år og tre finaler, men søndag kunne TTH’s herrer endelig løfte et trofæ igen. Ligesom sidst var det med en sejr over GOG i pokalfinalen, men bortset fra den detalje var det en helt anden kamp. Hvor TTH i 2008 gav de gule en lektion i pokalfinale i Aarhus, var der i 2018 rigeligt med spænding til alle 3250 vidner i udsolgte Gråkjær Arena.

Lige fra første fløjt var det tydeligt at TTH ville gøre alt for at beholde pokalen i Gråkjær Arena, mens GOG ville give højre arm og alle deres forårsruller for at få den med i bussen til Sydfyn. Tempoet var højt og begge hold løb på alt, hvad der viste sig.

GOG tog en lille føring på 3-5 før det var TTH’s tur til at have momentum. De hvide scorede de næste fire mål, det sidste efter 13 minutter og signeret af Jac Karlsson. Fynboerne var dog snart tilbage i kampen ved 8-8 efter 18 minutter.

Efter tjubang-starten kom der efterhånden lidt mere ro på måltavlen. Forsvarene faldt på plads og målvogterne fik fat. Pudsigt nok vogtede en nordmand i begge ender, erfarne Ole Erevik i den fynske ende og stortalentet Thorbjørn Bergerud i den jyske. Efter 20 minutter havde de begge taget omkring halvdelen af de skud, der var kommet mod deres mål. Men mens 37-årige Erevik faldt lidt i niveau, holdt Bergerud det bedre. Med en redningsprocent på 49 efter alle 60 minutter var han bogstavelig talt svær at forbigå, også som Dagens Drage og årets pokalfighter.

Mod slutningen af halvlegen havde jyderne teten og kunne gå til pause foran med to, 13-11, men også med en mand i undertal.

Denne mand var Lars Mousing. Hans spændingsniveau var tilsyneladende en kende for højt og allerede efter knap fire minutter fik han sin første udvisning. Flammens medbragte GOG-fan, herefter Spåmanden fra Tåsinge, forudså da at Mousings kontante aktioner i forsvaret ville ende med et rødt kort. Han fik ret efter godt 29 minutter da udvisning nummer tre sendte Mousing ud på tilskuerpladserne for resten af kampen.

I pausen kom Spåmanden fra Tåsinge med endnu en tømmermandsinduceret profeti – fynboerne ville ikke vinde kampen. En sløset begynderfejl gav dog GOG en kæmpe mulighed for at vende kampen fra anden halvlegs begyndelse. TTH gik syv mand på banen og fik prompte en udvisning for det, da Mousings sidste udvisning jo ikke var udløbet. Med lodder, trisser og en scoring af Jac Karlsson lykkedes det dog de stærke jyder at minimere skaden og gå ud af undertallet med pauseføringen intakt.

Da alle mand atter var – lovligt – på banen, ville skæbnen desværre ikke at vestjyderne skulle til at snøre sækken. Som i første halvleg svingede pendulet frem og tilbage og fynboerne lod sig ikke ryste af. Med godt et kvarter tilbage gjorde GOG det til 17-17.

Offensivt var der ingen af dragerne, der for alvor havde tur i den. Der var langt mellem de nemme mål og de velspillede angreb. Hvert scoring kostede blod. Det sås tydeligt på måltavlen hvor målene var jævnt fordelt på ni TTH-spillere. Viktor Östlund, Vignir Svarvarsson, Magnus Bramming og Peter Balling delte topscorerværdigheden med fire mål hver.

Da Jonas Porup gjorde det til 21-18 på kontra med otte minutter tilbage af opgøret fik TTH i nogle få sekunder noget, der lignede et rigtigt forspring. Et par minutter og en GOG-scoring senere var det op til 10-målsmanden fra fra kvartfinalen mod Skjern, Jeppe Hauskov, at give TTH tremålsføringen tilbage. Patrick Westerholm sendte det unge håb på banen for at tage straffe og han kvitterede for tilliden med en sikker scoring. Gråkjær Arena eksploderede i jubel, mens GOG tog time-out og gik syv mod seks i angrebet.

Det holdt dog kun et enkelt angreb, da Bergerud efterhånden var så godt kørende at hans aura selv kunne tage boldene. Fynboerne begyndte at vakle i troen på at de kunne passere den velspillende nordmand.

Imens havde jyderne fået åbnet lidt op for det fynske forsvar til tonerne af taktfaste klapsalver fra de hvide vidner, der havde rejst sig fra de røde klapsæder. Med knap fire minutter tilbage nåede føringen fem mål, 24-19, på en scoring af Kasper Kildelund.

Den gule fare var dog så langtfra forbi. GOG gik i helbanepres og fik et hurtigt mål efter en redning af Ole Erevik på et forsøg af Vignir Svarrarson.

Men det var for sent. Dragerne cementerede sejren med mål af Viktor Östlund og Martin Hansen og jublen fik frit løb i Stalden. Spåmanden fra Tåsinge fik ret, pokaltørken er brudt og en ny generation af TTH-spillere og fans fik deres første trofæ. Lad der ikke gå ti år til!