Ferie, farvel og goddag

Rasmus Lind, TTH-LTH, 2011. Foto: hfoto.dk

Landspokalturneringen er kendt for overraskelser, i dag var heldigvis ikke en af dem. TTH vandt afskedskampen 34-22 over Lemvig Thyborøn Håndbold. Der var reelt aldrig tvivl om det, selv Lemvig virkede til at have accepteret, at pokalturneringen sluttede for dem her.

Lemvig stillede op med de tidligere Tvis’ere Jakob Thoustrup, Mattias Damgaard og Søren Nørgaard, hvoraf både unge Damgaard og Jakob var bærende kræfter for det uprøvede Lemvig hold med Arne Damgaard på bænken. Gæsterne kæmpede bravt og var sågar foran 2-3 inden TTH mødte ind til dagens kamp.
Kampen var derfor afgjort ved pausen, selvom Lemvig fosøgte med hjertestarter og kunstigt åndedræt, at genoplive spændingen med 2-1 i undertal og siden hen komme på 20-14. Igen skruede TTH dog på knappen og Rasmus Lind kunne dermed slutte sin æra i TTH ti minutter før tid. Herefter trådte unge Simon Gade ind og viste, at han er fremtidens mand.
Da unge Simon Gade, dagens drage, lukkede af i den ene ende, fik de andre unge chancen i den anden. De mange unge spillere sørgede for, at TTH fik hele elleve spillere på måltavlen i sejren på 12 mål, 34-22.
Kampen var den sidste for flere spillere. Michael Damgaard, som blev grundspillets moralske topscorer, sluttede officielt sin Team Tvis Holstebro karriere i dag, men starter i morgen sit tyske eventyr. X-faktoren som han udgjorde på TTH’s var uvurderlig, og selvom TTH har spillet fremragende efter hans ærgelige exit i Sønderjylland er det svært ikke, at dagdrømme om, hvis han havde været med i de afgørende kampe.
Samtidig drager den ”gamle” Damgaard, Allan, også sydover, og forlader dermed også TTH. En spiller der bliver hentet til en klub i verdens bedste liga, er aldrig at kimse af. Allan viste fremragende spil i sidste sæson, og har igen i denne sæson lagt det niveau eller to på sit spil der gør, at han kan bliver afgørende i Hamborg.
Samtidig siger vi også farvel til unge Nicolaj Nørager, samt Søren og Søren. Herudover forlader kulturbæren og TTH drengen Rasmus Lind også klubben. Alle sammen spillere af den slags Flammen sætter ekstra stor pris på, spillere med hjertet i klubben.
Mens snakken går på afgang af spillere, bør det nævnes, at TTH før dagens kamp offentliggjorde Ejgill Magnusson på en tre-årig kontrakt efter sommer. Det skal bliver spændende og se om der skal tales dansk, tysk, svensk eller islandsk i omklædningsrummet efter pausen.