En sejr for Orla

Team Tvis Holstebro mindedes tidligere formand Orla Dahl Jepsen i dagens kamp mod Skjern og spillerne kvitterede med en sikker sejr over de grønne på hjemmebanen i Gråkjær Arena.

En af Team Tvis Holstebros fædre, tidligere formand Orla Dahl Jepsen, tabte for en uge siden kampen mod kræften. Hans ihærdige indsats for klubben i overgangen fra amatørisme til professionalisme og videre frem blev markeret med et minuts stilhed før dagens kamp, der meget passende stod mod Skjern, hvor Orla Dahl Jepsen blev født i 1956.

Det var som om sørgebindene om spillernes overarme bragte holdånden og kampgejsten frem hos TTH, der vandt en overbevisende sejr i en særdeles underholdende kamp.

Hjemmeholdet havde valgt at spille med et meget offensiv forsvar mod ligaens mest scorende angreb, der havde givet de grønne ti kampe uden nederlag. Det gav pote – men først i anden halvleg. Første halvleg var en jævnbyrdig affære, hvor TTH havde teten, men ikke formåede at skabe afstand til Skjern.

Det skyldes til dels at Jonas Hansen ikke fik fingre på meget i TTH-målet, mens Skjerns Søren Pedersen havde bedre held i den anden ende. Til gengæld lod TTH sig ikke ryste af den strøm af udvisninger, der betød at de i flere perioder spillede fire mod seks. Heller ikke fraværet af en decideret stregspiller voldte TTH de store problemer. Anders Oechsler vikarierede flot for Søren Tau, der fik ro til at pleje sin skade fra sidste uges kamp på bænken.

Ved pausen stod der 13-13 på måltavlen.

Skjerntræner Ole Nørgaard var den første, der lagde timeout-kortet i anden halvleg og det var med en simpel besked: “Prøv lige at høre her – det var ikke det, var havde aftalt!”

Ingen aftaler kunne dog forhindre TTH i at trække fra efter ti jævnbyrdige minutter.

Skjern forsøgte sig med at bytte målmanden ud med en Nikolaj Markussen i en overtrækstrøje i angrebet, men det kunne ikke gøre det op for Jonas Hansen, der var begyndt at tage fra i målet, Michael Damgaard, der havde fået gang i skudarmen og Dagens Drage, Magnus Bramming, der spillede lynsnart og fandenivoldsk.

I løbet af det sidste kvarter udbyggede TTH en føring på to mål til en sejr på otte mål, 33-25. Skjern er desværre stadig bedst i indbyrdes kampe, hvis det ender med at blive afgørende for placeringen i grundspillet, men det bliver dagens sejr ikke mindre sød af.

TTH spillede en næsten fejlfri kamp. Kun to tekniske fejl står noteret i ligaens statistikdatabase og de 2283 tilskuere var vidne til en anden halvleg, der nok var den bedste halvleg TTH har spillet i denne sæson. Samspillet var sublimt og alle i hvidt gav alt, hvad de havde.

Mindet om Orla Dahl Jepsen kunne næppe æres på en bedre måde.