Dybbøl løbet over Ende

Overskriften kunne være taget fra de danske aviser i dagene efter Slaget ved Dybbøl 18. april 1864, hvor en overlegen prøjsisk og østrigsk styrke stormede de danske skanser og lagde grunden for det totale nederlag i den Anden Slesvigske Krig og det tyske åg i Sønderjylland fra 1864 til 1920.

Men det er faktisk beskrivelsen af, hvad der foregik på SønderjydskE’s hjemmebane Skansen i Dybbøl tirsdag den 27. november 2018, hvor Team Tvis Holstebro fuldstændig løb hjemmeholdet over ende i første halvleg af semitopkampen i ligaens fjortende runde. Bønderne stormede simpelthen skansen. Skuddene peb ind om ørene på sønderjyderne, der måtte se sig distanceret med 12-20 efter 22 minutter. Fremragende angrebs- og kontraspil af TTH, der skiftede godt ud og holdt et højt tempo, som hjemmeholdet slet ikke kunne følge med i. Forsvar var der til gengæld ikke så meget af hos TTH, der gik til pausen med hele 18-24.

I anden halvleg faldt tempoet mærkbart, men TTH kørte sejren sikkert hjem. Sønderjyderne kom aldrig tættere på end fire mål, og spillerne og den lille flok rødhvide bønder kunne fejre den første sejr over SønderjydskE i to år.

Med sejren ligger TTH på en foreløbig tredjeplads med 20 point for 14 kampe. Der er nu luft på fem point til den pointløse femteplads. Det tegner godt for de vestjyske stormtropper.