Den midtjyske mur

Silje Solberg, TTH - SKÅ, 2014. Foto: hfoto.dk

Team Tvis Holstebros damer løb ind i en midtjysk mur i den første DM-semifinale. Vestjyderne havde mere end almindeligt svært ved at score mål og fik med et nederlag på seks mål et meget dårligt udgangspunkt for returkampen.

Man kunne godt have FCM mistænkt for at have basket i tankerne når de køber ind til håndboldholdet. Der står en flok modbydeligt høje spillere i forsvaret, som det kan være meget svært at komme over eller forbi. Det var i hvert fald tilfældet i den første DM-semifinale, hvor TTH måtte nøjes med 19 mål mod FCM’s 25.

Som slutstillingen antyder var midtjyderne ikke frygtindgydende i offensiven, men vestjyske fejl gav FCM nemme mål og masser af forsøg

TTH skal roses for at spille gode, lange angreb i store perioder af kampen i forsøget på at finde et hul i muren. Desværre manglede der både fart i spillet – og skarphed når en mulighed viste sig. Endnu værre gik det dog, når angrebene blev for hurtigere – så var midtjyderne straks klar til at straffe fejlene.

I første halvleg var det stor set kun Kristina Kristiansen og Ann-Grete Nørgaard der kunne finde vejen. De afgående TTH-spillere scorede henholdsvis tre og fem mål (heraf to på straffe) ud af de 11 TTH lavede før pausen. FCM havde sat 14 ind på samme tidspunkt.

Vestjyderne havde sidste kontakt med midtjyderne ved 7-7 midt i første halvleg og de kom aldrig rigtig tæt på i anden. AG og Mulle var blevet trætte og det var nu Jamina Roberts, kåret til årets spiller af klubben, og Nathalie Hagman der primært stod for målene.

Dagens positive indslag, og en klar Dagens Drage, var Silje Solberg i målet. Med en redningprocent på 47 gjorde hun sit til at holde TTH lidt inde i kampen.

Det kommer nu til at kræve noget i størrelsesordenen af Miraklet i Metz i EHF Cup’en hvis damerne skal videre til DM-finalen. Til gengæld er de allerede sikret en medalje i netop EHF Cup, hvor Rostov Don venter i finalen. Med sølv fra pokalturneringen er damerne dermed sikre på minimum to sølvmedaljer i denne sæson – det er der trods alt mange hold, der ville give en ikke-skudarm for.

Klubben benyttede lejligheden i den udsolgte Gråkjær Arena til sige farvel til dem, der forlader klubben efter denne sæson. Det største bifald gik til Kristina Kristiansen, der tager med træner Niels Agesen til nygenoprykkede Nykøbing Falster til næste sæson. Begge to har de være med hele vejen fra 1. division i 2007 til toppen af Europa og de fortjener al den tak, de kan få.

Ann-Grete Nørgaard har “kun” været fem år i det vestjyske, men er vokset til at blive en af vor egne, selvom hun oprindeligt spillede i Viborg, som hun snart vender tilbage til. Også Ann Sofie Hjort og Daniella Dragojevic modtog blomst og bifald for deres indsats i dragehammen.

Lad os håbe at de afgående spillere, og resten af holdet, giver os noget at smile af i de få kampe, der resterer af sæsonen.