Bomber Balling stormede Dybbøl Skanse

En tidlig skade til Michael Damgaard ændrede vilkårene for kampen, men Peter Balling viste sit værd og sikrede fjerdepladsen i grundspillet med 24-29 mod SønderjyskE. Det var dog ikke kun Peter Balling der kørte sejren hjem. Jonas Larholm og brormand Allan Damgaard spillede også god håndbold.

Da Michael Damgaard udgik efter godt syv minutter snakkede TV2Sport om at håndledet var brækket, ifølge TTH-staben, var det dog ”bare” gået af led. Michael blev kørt direkte på skadestuen og har fået sat det på plads. Det betyder at han misser Final4, men kan måske være tilbage til slutspillet.

Første halvleg var derudover en meget intens affære, hvor TTH han på, mens SønderjyskE kæmpede med alle midler for at trække fra. Spillet var hårdt og kontant og Skansen levede op til sit ry for stemning. Efter kampens første kvarter var TTH dog kommet sig over tabet Michael og var tilbage ved stillingen 7-7.

SønderjyskE gav dog ikke op og kørte rundt med TTHs offensive forsvar, som kæmpede med fysikken. Hjemmeholdet havde derfor teten ved 12-9, men så fik TTH reorganiseret tropperne, som anført af Sergent Balling kom tilbage. Peter stormede gennem sin oppasser, som havde store problemer på indersiden og Anders Petersen fandt aldrig nøglen på den unge højre back.

TTH kunne efter Balling og co’s tempo skift efter 27 minutter noter kampens første føring og kunne gå til pausen oppe med en, 15-16.

Anden halvleg fulgte mere TTH’s strategi, og 7 minutter inde i anden halvleg var højt til hest ved stilingen 16-20. Træner Henriksen måtte kalde tropperne sammen til rådslagning for at tegne og finde hullerne i den vestjyske offensiv.

De huller de havde fundet havde General Bruun dog lukket og TTH kunne derfor fortsætte fremmarchen. Rasmus Lind havde fået rullet pigtråden ud og kunne dermed lade kanonerne til de hurtige kontraangreb. TTH fik dermed også flankerne i gang. Så på trods af at SønderjyskE forsøgte at dække tabene med en ekstra markspiller kunne de intet stille op i undertal.

SKANSEN VAR FALDET!

Med to minutter igen forsøgte Allan Damgaard sig som dommer ved at signalere udvisning til de lyseblå tropper, men måtte selv gå den tunge gang til reserverne, Det skete heldigvis for sent til at hindre flaget med Dragen i at blive hejst over Dybøl Mølle.

Dagens drage var i dag ikke svær at vælge. Sergent Balling vil have medaljer på brystet, og det kæmpede han hårdt for i dag. Hans forlader var indstillet med laser sigte og fejlede heller ikke når en sjælden gang kom med i defensiven.