Succes #3

21. maj 2016: Team Tvis Holstebro spiller sig i klubbens første og hidtil eneste DM-finale med en sikker sejr på 30-25 (19-12) over GOG i den anden semifinale efter at have vundet den første kamp 27-28 i Gudme. 3.102 tilskuere i Gråkjær Arena skaber en flot kulisse til den historiske kamp. I finalerne mod Bjerringbro-Silkeborg-Voel rækker kræfterne og evnerne desværre ikke. I den første kamp taber TTH med hele 27-20 i Silkeborg, og trods en føring på 14-10 ved pausen i den anden og afgørende finale foran 3.250 vidner i en udsolgt Gråkjær Arena må dragerne nøjes med en sejr på 26-25 og hermed tage til takke med sølvmedaljer efter en flot sæson, der havde resulteret i en førsteplads i grundspillet.

Den første sæson med finske Patrick Westerholm ved roret havde været en stor succes. Holdet var for første gang nogensinde endt som vinder af grundspillet, og havde derfor sikret sig 2 point med over i slutspillet. Dem fik holdet brug for i den tætte slutspilspulje, hvor to sejre over SønderjyskE og én over BSV var nok til at vinde puljen. Trods to nederlag til Skjern, så glippede semifinalerne for de grønne, da de tabte begge deres kampe til SønderjyskE. Desværre blev højre back Peter Balling skadet i slutspillet og kunne derfor ikke bidrage i de afgørende kampe, hvor Simon Birkefeldt i stedet måtte trække et stort læs. Sæsonens store profil for TTH var højrefløjen Patrick Wiesmach, der i sin sjette og sidste sæson for TTH blev ligatopscorer med hele 216 mål i sæsonens i alt 36 ligakampe.

I semifinalerne stod Team Tvis Holstebro, som klubben stadig hed på dette tidspunkt, over for GOG Gudme, der var ved at genfinde fordums styrke og var gået ubesejrede gennem deres slutspilspulje. TTH havde imidlertid godt styr på fynboerne i den første semifinale i Gudme. Med den finske playmaker Jac Karlsson i dirigentrollen og Patrick Wiesmach, islandske Sigurbergur Sveinsson og svenske Jonas Larholm som topscorere med henholdsvis 6, 5 og 4 mål sikrede dragerne sig en sejr på 27-28 (11-12).

Sejr eller uafgjort i returkampen i Gråkjær Arena ville dermed sikre TTH klubbens første DM-finaleplads. Hjemmeholdet kom ud som lyn og torden foran 3.102 vidner i arenaen. Med Wiesmach og Sveinsson i front kørte vestjyderne fynboerne over i første halvleg, der endte 19-12. I anden halvleg kom GOG tættere på med Minik Dahl Høeg som skarpretter. Men vigtige redninger af Jonas Hansen gjorde, at fynboerne aldrig kom tættere på end 22-19. Kampen sluttede 30-25, og dermed kunne klubben fejre pladsen i DM-finalen. Den stod mod Bjerringbro Silkeborg Voel, der havde besejret KIF Kolding København i den anden semifinale.

Cheftræner Patrick Westerholm var ifølge Dagbladet pavestolt efter kampen: ”Jeg er meget lettet og stolt. Drengenes præstation er historisk. Men også bare fantastisk. Vi har aldrig spillet mere koncentreret end de første 30 minutter. Sikke en fornøjelse. Som træner kunne man læne sig tilbage og se klaveret spille.”

Den første finale i Silkeborg blev desværre et antiklimaks. Det stjernespækkede hold fra Silkeborg vandt hele 27-20, og TTH var ikke levnet mange chancer i returkampen 28. maj i en udsolgt Gråkjær Arena. Imidlertid lykkedes det af skabe spænding, da TTH førte med 14-10 ved pausen og dermed kun var 3 mål fra guldet. Det blev dog ved håbet, for i anden halvleg kom BSV tættere på, og kampen sluttede med en for lille TTH-sejr på 26-25.

Sæsonen højdepunkt blev således sejren i semifinalen over GOG og ikke finalen mod BSV. Succeserne fortsatte også i de kommende fire sæsoner med Patrick Westerholm ved roret. Det blev således til en pokaltitel, en Super Cup og en bronzemedalje, mens TTH stadig havde den ultimative triumf, en DM-titel, til gode.

Kampen i tal: Team Tvis Holstebro – GOG Gudme 30-25 (19-12). Målscorere for TTH:  Patrick Wiesmach 8, Jonas Larholm 6, Sigurbergur Sveinsson 6, Simon Birkefeldt 4, Lars Mousing 3, Magnus Bramming 3. Desuden Jac Karlsson, Søren Tau, Anders Oechsler, Peter Balling, Frederik Ladefoged, Mathias Bitsch, Emil Sidelmann, Mikkel Thøgersen, Jonas Hansen og Simon Gade. Målscorere for GOG: Minik Dahl Høegh 9, Lasse Kjær Møller 4, Niclas Vest Kirkeløkke 3, Lars Hald 2, Mark Petersen 2, Lasse Kronborg 2, Akutaaneq Kreutzmann 1, Tobias Møller 1, Frederik Kiehn Clausen 1. Udvisninger: TTH 4, GOG 4. Tilskuere: 3.102 i Gråkjær Arena.