Skuffelse #3

29. marts 2015: Efter en imponerende sejr på 28-21 over værterne fra Aalborg i seminalen ved Final 4 står Team Tvis Holstebro over for arvefjenderne fra Skjern Håndbold i pokalfinalen. Det bliver desværre et sandt antiklimaks, da vi taber finalen med 20-24 efter at have ført 12-11 ved pausen.

TTH-tilhængerne holdt fest i Jomfru Ane Gade i Aalborg den 28. marts 2015. Det var der god grund til, for om eftermiddagen havde herreholdet i Gigantium booket billet til pokalfinalen med en suveræn sejr på 28-21 (14-7) over værterne fra Aalborg. I fraværet af topscorer Michael Damgaard, der var blevet skadet i den sidste grundspilskamp mod SønderjyskE, havde Jonas Larholm været ustyrlig med 9 mål, ligesom Rasmus Lind havde lukket godt af i målet. Mens øllene røg indenbords i gaden, steg forhåbningerne om klubbens anden pokaltitel blandt tilhængerne. Der var bare lige det ved det, at modstanderen om søndagen var ærkerivalerne fra Skjern, der overraskende havde besejret KIF Kolding København i den anden semifinale. Året inden havde Team Tvis Holstebro dog slået Skjern i kampene om DM-bronze efter et sandt mirakel i den anden og afgørende kamp, hvor dragerne gik fra 8-15 ved pausen til en sejr på 21-19. Så det gamle Skjern-kompleks var væk og en pokaltriumf i sigte.

På finaledagen plejede Flammens fire udsendte tømmermændene med museumsbesøg og en frisk gåtur fra midtbyen ud til Gigantium, hvor der var linet op til vestjysk pokalfinale om eftermiddagen. Finalen begyndte meget lige. Rasmus Lind og Kristoffer Laursen tog fra i målene og forsvarene gik til stålet med en del udvisninger til følge. Imidlertid kom jokeren Jakob Green Jensen på banen i slutningen af første halvleg og kunne med tre scoringer sende TTH til pausen foran 12-11.

Efter pausen kom Skjern i front 15-17, men TTH kæmpede sig tilbage og stod ved 19-18 med bolden i hænderne og muligheden for en tomålsføring. Sådan skulle det dog ikke gå. Manglende dommertække og pragtredninger fra Søren Pedersen i Skjernmålet betød, at de godt kæmpende TTH-spillere måtte strække våben. Efter forceret spil til sidst måtte spillerne og de mange TTH-fans se et nederlag på 20-24 i øjnene.

Det var et nederlag, der gjorde ondt. Træner Klavs Bruun Jørgensen følte sig bortdømt af dommerne Mads Hansen og Martin Gjerding ligesom i DM-semifinalerne mod KIF Kolding København sæsonen før, mens Jakob Green, der spillede et flot Final 4, mest af alt var ked af det. Han udtalte således til Dagbladet: ”Det gør pisse ondt. Der er så mange ting, der er ude af vores hænder, men der er også mange ting, vi kunne have gjort bedre. Nu har vi spilet fornuftigt i lang tid. Det var næsten som om, vi spillede for fornuftigt i anden halvleg, hvor vi spillede helt uden tempo og temposkift.”

Det bitre nederlag blev ikke bedre af, at holdet tre dage efter tabte revanchematchen til Skjern i slutspillet, hvor holdet efterfølgende kun formåede at vinde to kampe og dermed missede DM-semifinalen. Også EHF Cuppen blev lige ved og næsten for vestjyderne, der røg ud i kvartfinalen til Gorenje Velenje fra Slovenien efter et par tætte opgør.

Kampen i tal: Team Tvis Holstebro – Skjern Håndbold 20-24 (12-11). Målscorere for TTH: Patrick Wiesmach 6, Jakob Green Jensen 4, Peter Balling 4, Jonas Larholm 2, Allan Damgaard 2, Magnus Bramming 1 og Simon Birkefeldt 1. Desuden Rasmus Lind, Simon Gade, Søren Tau, Anders Oechsler, Søren Hansen og Nicolaj Nørager. Målscorere for SH: Lasse Mikkelsen 9, Henrik Møllgaard 5, Morten Balling 4, Nikolaj Markussen 3, Thomas Klitgaard 2 og René Rasmussen 1. Udvisninger: SH 5 (Thomas Klitgaard 2, Daniel Svensson 2, Emil Bergholt 1), TTH 5 (Søren Tau 2, Simon Birkefeldt 1, Anders Oechsler 1, Jonas Larholm 1). Tilskuere: 4.031 i Gigantium, Aalborg.