En fortrinlig sæson

Vi evaluerer sæsonen 2020/2021, der bød på mange store oplevelser og flotte præstationer, men sluttede uforløst, da både den udskudte pokalfinale og bronzeserien endte med nederlag til GOG. Det omvendte var for øvrigt tilfældet i TTH’s første store sæson i 2008/2009, hvor vestjyderne vandt både pokal og bronze mod GOG. Evalueringen afsluttes med en samlet karakter for sæsonen.

I Danmarksturneringen gjorde TTH generelt en flot figur. Holdet var gennem hele sæsonen med i subtoppen efter GOG og Aalborg. Efter en lille nedtur op til jul med mange skader og nederlag til Skanderborg og Fredericia vendte holdet stærkt tilbage efter VM-pausen i januar, og vandt seks kampe i træk inden et nederlag til Aalborg i den sidste grundspilskamp betød, at TTH ikke stjal andenpladsen fra Aalborg, men måtte nøjes med en tredjeplads som året før, hvor det gav en bronzemedalje på grund af coronanedlukning.

I slutspillet viste vestjyderne virkeligt flot spil. Den nye konstellation uden de skadede Johan Meklenborg, Nikolaj Enderleit, Christian Jensen og Christian Cichosz viste sig at være konkurrencedygtig med de bedste hold. Topscorerne Kay Smits, Aaron Mensing og Magnus Bramming, men også Allan Damgaard, Jonas Porup, Mathias Porsholdt og Odinn Rikhardsson trådte virkeligt i karakter og skabte det bedste slutspilsresultat nogensinde med 5 sejre i 6 kampe og en førsteplads foran Aalborg, Skjern og Skanderborg.

I semifinalerne mod BSH slap kræfterne desværre op. Efter heroisk at have kæmpet sig til uafgjort i den første kamp, måtte TTH strække våben i den anden. I disse semifinaler spillede Kay Smits med verdensklasse, mens en skade til Magnus Bramming gjorde, at TTH ikke fik de nødvendige mål på kontra til at tage hele turen til finalen.

I bronzekampene mod GOG fejlede viljen og det taktiske opdrag heller ikke noget. Efter et klart nederlag i Gudme i den første kamp lykkedes det med et velfungerende 7 mod 6-angrebsspil i den anden kamp at vinde med hele 39-38 hjemme i stalden. Desværre rakte resurserne ikke til at hale bronzen med hjem i den afgørende kamp i Gudme, hvor de fynske favoritter og grundspilsvindere vandt 33-29.

Alt i alt viste Danmarksturneringen, at TTH trods skader hørte til i den absolutte top sammen med mestrene fra Aalborg, sølvvinderne fra BSH og bronzevinderne fra GOG. TTH var klart bedre end de næste hold Skjern, Skanderborg, Sønderjyske og KIF. Det lykkedes at besejre alle de andre hold i løbet af sæsonen, og tredjepladsen i grundspillet og den samlede fjerdeplads er mere end godkendt.

Pokalturneringen var en underlig størrelse i sæsonen 2020/2021. Midt inde i turneringen spillede man således den gamle turnering færdig med et neddroslet Final 4 stævne 26.-27. september 2020. Her vandt TTH seminalen ude over Skanderborg med 28-29, men måtte skuffende nøjes med sølv, da man dagen efter tabte 28-30 til GOG hjemme i Gråkjær Arena. I den nye pokalturnering begyndte det planmæssigt med storsejre i de indledende JHF-runder over sekundaholdene Kolding HK og Aars HK, og med en sejr på 26-30 over Lemvig 1. august 2020 duftede det af endnu et Final 4. Det satte Mors-Thy dog desværre en stopper for, da de 11. november slog TTH 35-31 i kvartfinalen. Det var måske sæsonens største skuffelse.

Det europæiske eventyr blev også kort i sæsonen 2020/2021. En uheldig lodtrækning betød, at man i den nye EHF European League stod over for bundesligaholdet Rhein Neckar Löven i anden runde. I den første kamp tabte TTH 22-28 hjemme, mens man i den anden kamp i Mannheim vandt en meriterende sejr på 26-27 efter blandt andet 6 mål af Johan Meklenborg. Det var dog langt fra nok til at gå videre til gruppespillet.

Hvad bliver så den samlede vurdering af sæsonen 2020/2021? Hvis vi ser på karakterskalaen, så synes karakteren 10 at være passende. Den gives for den fortrinlige præstation, der demonstrerer omfattende opfyldelse af fagets mål, med nogle mindre væsentlige mangler. TTH har således spillet en flot sæson, der dog manglede en pokaltitel eller en DM-medalje for at opnå topkarakter.