De forsømte forår

For andet år i træk må TTH kæmpe for at undgå nedrykning. Det blev en kendsgerning, da dragerne tabte 34-35 (16-15) til Ribe-Esbjerg foran 3.126 tilskuere i Stalden. Et uforståelgt nederlag, når man tager i betragtning, at TTH førte 11-6, REHH kun havde 5 redninger i hele kampen mod 11 til TTH og TTH kun brændte 13 skud mod 16 til REHH. Tre flere tekniske fejl end REHH må have været afgørende.

Skanderborg Aarhus havde ellers serveret slutspilspladsen på et guldfad ved at besejre SønderjyskE 35-28 i Skansen. Nu blev det Ribe-Esbjerg, der sikrede sig en plads i slutspillet, mens TTH og SønderjyskE skal i nedrykningsspillet.På flere måder minder sæsonen 2022-2023 om sæsonen 2021-2022. Et fornuftigt efterår med en placering i top 8 blev formøblet efter en elendigt forår. Sølle 3 point i 8 kampe blev det til denne gang. Samme antal point opnåede TTH i foråret 2022, dog i 12 kampe. Landsholdspausen i januar gør ikke noget godt for TTH. Klubben bør overveje, hvad der kan gøres anderledes.

Nu venter 4 kampe i nedrykningsspillet mod SønderjyskE, Lemvig-Thyborøn, Mors-Thy og Nordsjælland. Udgangspunktet er dog bedre end sidste år. Med en 10. plads får TTH 2 point med over i nedrykningsspillet. 13. pladsen sidste gav ikke point til nedrykningsspillet. 3 point i de 4 kampe er formentligt nok til at sikre sig endnu en sæson i ligaen, men med den manglende skarphed i de afgørende situationer og den manglende evne til at lukke kampe, som vi fører sikkert, er intet givet. Sikre føringer endte således med etmålsnederlag i de sidste to kampe mod Mors-Thy og Ribe-Esbjerg. Det bliver en hård kamp at sikre overlevelsen i ligaen, og den kræver fuld opbakning på lægterne.