Så gik den ikke længere for Århus Håndbold. Overbygningen, der blev etableret i 2001 af VRI, Århus KFUM/Hasle, Brabrand IF og AGF, er begæret konkurs og rykker ned i 2. division, mens sponsorerne følger med til Skanderborg. Det nye hold, der skal spille i både Skanderborg og Aarhus fra næste sæson, får navnet Skanderborg Aarhus Håndbold og skal spille i marineblå som AGF.
Det er på flere måder bemærkelsesværdigt og fortæller os meget om håndboldens udvikling i Danmark. København har i flere år ikke haft et ligahold for herrer, og nu må landets andenstørste by også give op på grund af manglende økonomisk opbakning fra byens virksomheder. København og Aarhus var ellers oprindeligt de førende håndboldbyer i landet med flere klubber, der vandt DM. Det ændrede sig imidlertid i takt med rejsningen af håndboldhaller i de mindre byer i 1970’erne og professionaliseringen og kommercialiseringen i 1990’erne, hvor storbyerne ikke kom med på toget. Siden da har København og Aarhus halset efter landets mindre byer, der nu totalt dominerer håndbolden. Da håndbold kræver færre økonomiske midler end fodbold er det muligt for mindre byer at skabe tophold, mens de største byer nu koncentrerer sig om fodbold og opfatter håndbold som en bonderøvssport. Det ser vi ikke kun i Danmark, men også i vore nabolande Sverige og Tyskland. Men som nævnt var det tidligere helt anderledes.
Dansk Håndbold Forbund blev stiftet i 1935, og året efter blev det første DM afholdt for både damer og herrer. Disse mesterskaber foregik indendørs, og derfor dominerede de store byer, da det typisk kun var her, der var haller med plads til en håndboldbane. I Danmark vandt klubber fra København (bl.a. FIF, HG og IF Ajax), og Aarhus (AGF, Aarhus KFUM og IK Skovbakken) således alle mesterskaber med undtagelse af fem (Helsingør IF, Tarup HK, Svendborg HK) frem til 1975, hvor Fredericia KFUM tog over på herresiden, og 1979, hvor Svendborg HK vandt sit andet mesterskab på kvindesiden.
Håndbold blev således først en provinssport på eliteniveau i løbet af 1980’erne, hvor klubber som Kolding IF, GOG Gudme og Viborg HK blev dominerende, mens de gamle klubber fra storbyerne aldrig rigtigt kom med på det kommercielle og professionelle tog, der for alvor accelererede i 1990’erne. Landets største by har således kun vundet fire mesterskaber siden 1990 (FCK Håndbold, AG København og København Håndbold), mens den gamle håndboldby Aarhus må helt tilbage til 1983 for at mindes det sidste mesterskab (Aarhus KFUM). København har faktisk slet ikke været repræsenteret i herreligaen siden 2018, hvor den forunderlige konstruktion KIF Kolding København, der vandt DM i 2013 og 2014, var med for sidste gang. Og nu må Aarhus altså også opgive at have eget elitehold og i stedet koble sig på den mindre naboby Skanderborg.
Håndbold er således blevet en provins- og bonderøvssport, og i stigende grad også en jydesport særligt på herresiden, hvor kun GOG bryder den totale jyske dominans. Selv om TMS Ringsted rykkede ned, så der dog håb for Sjælland i næste sæson, hvor Nordsjælland sandsynligvis rykker direkte op, mens både Ajax København og HØJ fra Ølstykke har mulighed for at komme til at dyste med Skive fH om Aarhus’ ledige plads.