Nederlag i målfattig sæsondebut

Et rødt kort til Magnus Bramming i begyndelsen af anden halvleg var det dramatiske højdepunkt i en målfattig og småkedelig kamp, der viste at ligaen først lige er ved at gå i gang. Team Tvis Holstebro fandt aldrig angrebsmelodien i Aarhus og måtte se sig slået med fire mål. Til gengæld viste den nye mand i buret, Jonas Hansen, høj klasse.

Det giver rødt kort at ramme målmanden i hovedet på straffekast. Dommerne har det dog med at lave tvivlen komme skytten tilgode, som FCM’s Nycke Groot erfarede da hun i DM-finalen i foråret placerede bolden lige i ansigtet på Sandra Toft. Så heldig var Magnus Bramming ikke lørdag eftermiddag, da Jan Nielsens runde ansigt kom i vejen for hans straffekast. Det var symptomatisk for en kamp, hvor vestjyderne spillede bedst uden bolden.

Det er tidligt på sæsonen og ligaens hold er stadig ved arbejde spillet helt på plads. Ingen af holdene i lørdagens opgør havde således helt styr på angrebet og målmændene i begge ender havde gode arbejdsbetingelser. Værst så angrebsspillet desværre ud hos vestjyderne og i sidste ende gjorde det forskellen.

Efter 16 minutters spil stod det blot 4-4 på tavlen. Herfra gik det dog mest Århus’ vej og ved pausen førte hjemmeholdet med 10-7. TTH kom på 15-13 efter knap et kvarter af anden halvleg, men det var en af de kampe, hvor et par mål var meget værd. Aarhusianerne kom foran med fire med knap et kvarter tilbage af kampen og så var den ved at være lukket. Til sidst stod der 23-19 på tavlen.

Målmændene var de store oplevelser i kampen. Jonas Hansen, der i sidste sæson spillede for Skanderborg, stod de første tre kvarter af kampen for TTH og tog bl.a. tre straffekast. Han er en klar Dagens Drage. I den anden ende stod ex-TTH’eren Jan Nielsen også en godt kamp og han blev helt fortjent kåret som kampens Århus-spiller.

Målmændene fik god hjælp af deres respektive forsvar. Hjemmeholdet forsøgte at overliste gæsternes forsvar med lange, tålmodige angreb, der gav dommerne masser af motion til nøl-armen. Det viste sig at være en god strategi, selvom TTH-forsvaret holdt aarhusianerne nede på 23 mål. Vestjyderne manglede nemlig både tålmodighed og fart i angrebet og det var dyrt.

Dommerne kan ikke få skylden for at kampen blev så målfattig. De uddelte nemlig udvisninger og tildelte straffekast, som en børnelokker uddeler slik til børn. “Slikregnen” skyldtes til dels nye regler, der skærper reglerne omkring forsvarets behandling af streg- og fløjspillere.

Ingen syntes helt at forstå hvor linjen skulle lægges, hverken tilskuere på lægterne, spillerne på banen, trænerne på bænken eller dommerne selv. Det gav frustrationer på banen, især hos TTH, som nok følte sig lidt forfordelt med fem udvisninger mod tre. Der bliver forhåbentlig mindre grund til frustration over det, når sæsonen bliver ældre.

Man kunne i øvrigt fristes til at tro, at de nye regler ville give plads til fløjene, men det var i hvert fald ikke tilfældet hos TTH. Patrick Wiesmach scorede blot en enkelt gang, mens Magnus Bramming slet ikke kom på tavlen.

Simon Birkefeldt, der var oppe mod sine tidligere holdkammerater, blev topscorer for vestjyderne. Fem mål scorede højrebacken, der dermed stemplede ind som en lovende afløser for Mads Christiansen, der i øvrigt havde taget turen til arenaen for at se sit gamle hold i aktion.

Statistikken viser, at Team Tvis Holstebro ikke skal regne med point i Aarhus, mens det omvendte også er tilfældet. Vi har således at gøre med to hold, der står rigtig godt til hinanden. Og hvor det kan være svært at forstå hvordan det kan være så svært at vinde på udebane, når det er så nemt derhjemme.

Århus slog i sidste uge Aalborg i Super Cup’en, men virkede lørdag ikke som et skræmmende bekendtskab. Det var dog tilstrækkeligt mod et TTH-hold, hvor cheftræner Klavs Bruun vist godt ved, hvad der skal trænes før det går løs igen på onsdag. Her er modstanderen er SønderjyskE på hjemmebane i Gråkjær Arena.