TTHVHK? Fusion 2.0

En sammenlægning af TTH og VHK’s bedste herrehold er på tegnebrættet, skriver flere medier. Holdet vil få base i Holstebro, skriver TTH’s bestyrelsesformand John Mikkelsen i et blogindlæg på klubbens hjemmeside. Han understreger to ting: For det første, at der vil være tale om et holdsamarbejde og ikke en fusion og for det andet, at de to klubbers damehold vil fortsætte uændret. Målet er at træffe en beslutning før jul. Som TTH-tilhænger sidder undertegnede med en blandet følelse.

På den ene side er det klart at der er mulighed for flere sponsorkroner, større resultater, mere eksponering. Og at være en ligeværdig partner i et holdfællesskab er langt bedre end at være en afdeling i FC Midtjylland, som er et andet meget omtalt fusionsscenarie.

På den anden side vil en fusion mellem TTH og VHK være mindst lige så syntetisk som den mellem Bjerringbro og Silkeborg-Voel. Klubfølelsen – dette fantastiske metafysiske fænomen! – er ikke tænkt ind i konstruktionen. Det tager tid at opbygge et fællesskab omkring et hold. TTH har ikke styrket fankulturen på IC Vest og Team Tvis Holstebro Viborg Håndboldklub kan næppe heller gøre det ved sin blotte eksistens. Men meget afhænger af hvilke resultater et holdfællesskab opnår – gode resultater og fælles oplevelser kan svejse tilhængerne sammen.

Helt rationelt er der dog meget der taler for dette projekt og det skal blive spændende at se hvordan klubberne konkret tænker det realiseret.