Ja, vi bruger megafon

Oven på sagen fra Lemvig, hvor Lemvig Håndbold fik en bøde på 600 kr. af DHF fordi Lemvigs fans brugte megafon i kampen mod Viborg, har Dagbladet noteret sig, at det samme gør sig gældende blandt Dragens trofaste.

Fanklubben fik sin første megafon endnu før der var noget der hed Team Tvis Holstebro og har siden brugt den til at sprede stemning i haller i det ganske land. Vi bruger megafonen på en positiv, og synes vi selv, humoristisk måde. Det kan der i sagens natur være delte meninger om, men mit indtryk er, at vidnerne i Vest ser det som et festligt indslag.

Det er i øvrigt meget forskelligt hvilken politik de forskellige klubber har. I nogle haller får megafonen ikke lov at komme ind, men som regel gør den. Tilsyneladende er der en udbredt forståelse for at en god stemning i hallen giver kampen en ekstra dimension.

Summa summarum, så har megafonen ikke været til sin sidste håndboldkamp. Hvis arrangørerne be’r os slå strømmen fra, gør vi naturligvis det, men ellers vil ”Her kommer Urnis hvide Hær” fortsat gjalde med en metallisk klang. Så kan man også høre hvad der bliver sunget.

Thomas Hjermitslev
Præsident