The Curse of IC Vest

Bent Nyegaard havde taget forbandelsen med sig fra Gudme og kunne her til aften indkassere det femte liganederlag i træk på IC Vest, da hans tidligere klub vandt 30-31. Det skete i en spændende kamp, hvor TTH havde overtaget i store dele af kampen, men ikke formåede at snøre posen. Desuden var Fyn 1s spillende assistent-træner Klavs Bruun Jørgensen farligere end han har været ved de sidste par besøg og scorede hele to mål.

Dragerne indledte kampen med at score 2 mål på 40 sekunder, men Bruunsvigerbanden kom sig hurtigt over chokket og det meste af halvlegen fulgtes de to hold pænt ad. Omkring 20 minutter inde i kampen ved stillingen 9-9 trak TTH endelig fra til en tremålsføring på 12-9 over 15-12 til 17-14. GOG var dog ikke til sinds at lægge sig ned og TTH måtte gå til pausen med en føring på kun et enkelt mål, 18-17.

Halvvejs inde i første halvleg kom John Mikkelsen på banen og kan nu føje ”spillende” til sin titel som sportschef. DRs kommentatorer kaldte ham ”uden tvivl den største legende her i Team Tvis Holstebro” og hans 391 kampe for Tvis KFUM og TTH er der næppe nogen der slår lige med det samme. Flammen fik mulighed for at afsynge ”Bomber-John” en enkelt gang, men Mikkelsen har efterhånden svært ved at følge med på liganiveau.

Dragerne kom godt ud til anden halvleg og efter tre minutter var de foran 22-19. GOG fik dog bedre styr på forsvaret og dragerne fik scoringsproblemer og smed masser af bolde væk. Heldigvis stod Morten Sejer en god kamp i målet og var kraftigt medvirkende til at Bruunsvigerbanden ikke fik lov at stikke af. GOG kom dog 22-22 og med 10 minutter igen havde Fyn 1 en føring på tre mål, 29-26.

Dragetæmmer Nyegaard kaldte time-out og satte Kim Andersen i målet. Han var ikke nådig mod sin tidligere holdkammerater og indledte med at tage en friløber fra Torsten ”Babysæl” Laen og yderligere fire forsøg i træk. Laen var i øvrigt sit vanligt usympatiske selv, hvilket egentlig burde give en to-minutters over start. TTH fik hurtigt udlignet til 29-29, men de sidste syv minutter formåede dragerne kun at score en enkelt gang, mens de desværre lukkede to mål ind i den anden ende. Der var dog spænding til sidste sekund – i kampens døende sekunder havde Rene Madsen således en 100%-chance til en udligning, som desværre glippede for en ellers velspillende Madsen.

Begge hold var skadesramt og nåede ikke op i det helt høje gear, men det afgørende blev hvem der havde flest kræfter i slutningen af kampen og det var ikke TTH. Holdet mangler Huckos solide hug fra højre back og havde det ikke været for pragtredninger af Kim Andersen i slutfasen kunne nederlaget snildt være blevet større.

Når det er sagt skal det også med at der var mange gode takter at spore. Jesper Ahle er virkelig trådt ud af Nøddesbos skygge og lod bolden danse med netmaskerne otte gange, hvilket gør ham til topscorer. Morten Sejer og Kim Andersen leverede også gode præstationer i målet, hvilket gør Sejer til Dagens Drage.

Gode takter lød der også fra TTHs supportorkester, som medvirkede til at skabe en god stemning i Dragens Hule på trods af at kun 1200 vidner var mødt op til sæsonpræmieren. Man må formode at mange havde valgt at følge kampen på TV. I den forbindelse vil jeg erindre de vise ord ”husk at håndbold skal ses i hallen”! Vel mødt til mange spændende kampe i den sæson vi netop har taget hul på.