Som nat og dag

Forårspremieren i håndboldligaen var for TTHs vedkommende et møde med EM-helten Per Leegaard og marsmændene fra Viborg HK. I første halvleg så det sort ud, men så stod solen op, billedligt talt, og dragerne fik vendt kampen til sejr i anden halvleg.

TTH spillede meget ringe i første halvleg, især i angrebet, som var langsomt som en utunet Puch Maxi og uskarpt som en plastikske. Bolden blev fumlet væk i det uendelige, og når afslutningen endelig var indenfor målrammen, blev den alt for ofte snuppet af Viborgs målvogter Dane Sijan, som stod en flot første halvleg. Viborg-spillerne var heldigvis også mærket af vinterpausen og formåede ikke at løbe helt fra TTH. VHK førte med fem ved stillingen 14-9, men TTH fik pyntet lidt på det før pausen, hvor stillingen var 17-14.

Hvis Viborg havde regnet med at køre sejren sikkert hjem i anden halvleg, fik de sig en overraskelse. TTH havde tilsyneladende brugt pausen på at bore Puch Maxien. Vestjyderne fik skudt hul på Dane Sijan og i den anden ende udgjorde Kim Andersen en effektiv sidste skanse. Omtrent midtvejs i halvlegen stod det 19-19 og dragerne havde tre chancer for at komme foran i kampen for første gang. Her var det dog de grønne der trak det længste strå, men fra 20-20 trak TTH fra. Målet til 20-21 stod Frode Kristiansen for, da han kastede sig ind i målfeltet og fik skubbet riposten efter en afslutning ind bag Dane Sijan.

TTH-føringen var dog kun et par minutter gammel, da VHK fik en gylden chance for at komme igen. Vestjyderne var foran med to mål, men fik så to udvisninger lige efter hinanden. De grønne formåede heldigvis ikke at udnytte chancen – på storspil af Kim Andersen og et utroligt mål af Lars Rasmussen endte perioden 1-1.

Det var den omvendte verden i forhold til første halvleg. Intet ville lykkedes for de grønne, mens vestjyderne havde vinden i ryggen. Kampen endte 28-31 og glæden var stor hos spillerne og den vestjyske fraktion i Stadionhallen.

Det er svært at sige noget pænt om TTHs indsats i første halvleg, men så er det heldigt der spilles to. I anden halvleg fandt dragerne det gode spil frem og især Jakob Thoustrup og Dennis Kirkegaard var flyvende. EM-helten Lars Rasmussen var heller ikke ueffen – han lavede meget flotte mål og var god til at skabe noget spil i undertalssituationerne. Dagens drage er dog Kim Andersen, som i høj grad var med til at vende kampen for TTH.

Med dagens resultater ligger TTH nu nummer seks i rækken med 15 point og tre point op til Viborg og Skjern. Sidstnævnte blev i dag ydmyget på eget gulv af GOG, som vandt med ti mål, og er dermed fortsat er indenfor rækkevidde i kampen for at komme ind i det forjættede land, slutspillet.