Samarbejdet knaser i Team Tvis Holstebro

Samarbejdet knaser i Team Tvis Holstebro. Uenighed mellem moderklubberne og ledelsen i håndboldklubben Team Tvis Holstebro kan betyde opløsning af elitesamarbejdet, skriver De Bergske Blade torsdag.

Samarbejdet knaser i Team Tvis Holstebro. Uenighed mellem moderklubberne og ledelsen i håndboldklubben Team Tvis Holstebro kan betyde opløsning af elitesamarbejdet, skriver De Bergske Blade torsdag.
Håndbold-samarbejdet Team Tvis Holstebro har klaret sig fint på den sportslige front, efter at samarbejdet blev en realitet for halvandet år siden. Herrerne ligger i den bedste ende af ligaen, damerne er med i den absolutte top af 1. division. Dertil kommer en af landets bedste ungdomsafdelinger.

Men nu truer intern splid mellem de to moderklubber, HH 90 og Tvis KFUM, med at opløse samarbejdet fra næste sæson. Et af de afgørende konfliktområder er, hvordan der skal satses i fremtiden. Det første regnskabsår gav et underskud på 900.000 kroner. Dermed er der dikteret besparelser, som det er tilfældet i en række af ligaens øvrige klubber.

Ledelsen i Team Tvis Holstebro har lagt op til, at der fra næste sæson hovedsaglig skal satses på herreligaholdet. Dameholdet skal reduceres til næsten ingenting. Men det vil HH 90, der før samarbejdet primært satsede på damehåndbold, ikke være med til.

I de seneste uger har der været hektisk mødeaktivitet i forretningsudvalget i forsøget på at finde frem til en løsning for et videre samarbejde. For Team Tvis Holstebros vedtægter siger, at medlemmerne i de to moderklubber skal bestemme, om samarbejdet skal fortsætte efter de første to år. Men der er endnu ikke fundet et fælles fundament, som parterne er enige om.

Torsdag aften venter der endnu et forretningsudvalgsmøde, hvor der skal træffes en afgørelse. Meldingen fra Tvis KFUM og HH 90 er klar.

– Vi er positivt indstillet på at fortsætte samarbejdet, men der er fortsat knaster. Men vi skal meget snart have en afgørelse, siger Erling Kristensen, der er formand for Tvis KFUM.

Formanden for HH 90, Bent Vincents, er enig i, at nu skal der snart ske noget. Hvis der ikke kan findes en løsning inden for kort tid, kan det nemt ende med, at mindst en af de to bestyrelser ikke kan anbefale deres medlemmer at stemme ja.

Begge klubber går på listesko, når det gælder de konkrete vanskeligheder i forhandlingerne. Sidste sæson havde Team Tvis Holstebro også fem dyre udlændinge på kontrakt. De er alle sendt hjem nu, da de ikke indfriede de sportslige forventninger. Desuden er der en god portion klubfølelse i de to moderklubber, der bunder i tidligere indbyrdes konkurrence og historiske forskelle på, hvordan klubberne arbejder.

Kilde: Jyllands-Posten.