Optakt: Hverdagen har været hård for EM-helt

Med fantastisk spil og op mod 30 verdensklasseredninger var Tvis-målmand Michael Bruun den helt store helt, da Danmark under EM i håndbold vandt bronzekampen mod Island.

Med fantastisk spil og op mod 30 verdensklasseredninger var Tvis-målmand Michael Bruun den helt store helt, da Danmark under EM i håndbold vandt bronzekampen mod Island.
Men siden har den truende hverdag for alvor meldt sin ankomst hos den sympatiske målmand, der slet, slet ikke har kunnet få sit spil til at køre efter EM-slutrunden, hvor Tvis kun har formået at skrabe tre point sammen i syv kampe.

– Det har ikke været sjovt. Jeg vidste, at der ville være en stor risiko for, at jeg fik et formdyk efter EM, men det forsøgte jeg at undgå ved at træne endnu hårdere, end jeg plejer. Desværre kom formdykket alligevel, og det har ærligt talt været temmelig frustrerende, når man nu så gerne vil vise, at man er en af de spillere, som er i stand til at tage ansvar og hjælpe klubben i en svær situation, siger Michael Bruun, som har følgende forklaring på Tvis’ katastrofale forår.

– Vi spillede måske over evne i efteråret og troede derfor, at vi var bedre, end vi egentlig er. Vores nuværende placering giver et langt bedre billede af vores styrke, men det er der desværre lidt for mange på holdet, der endnu ikke har fundet ud af. Det er stadig for mange, som tror, at vi er så gode, at pointene nok skal komme, men det går altså ikke. Hvis vi skal have point, kræver det en 100 procents indsats hver gang.

Michael Bruun og Tvis viste ellers den helt rigtige indstilling, da vestjyderne i efteråret tilføjede KIF Kolding sæsonens hidtil eneste nederlag. Men Bruun har svært ved at forestille sig, at Tvis er i stand til at gentage overraskelsen i aftenens opgør i Kolding-Hallen.

Et andet tempo – Kolding har lige haft to hårde semifinaler mod Magdeburg og er derfor oppe i et helt andet tempo end os. På mig virker de så stærke, at jeg ærligt talt har svært ved at se, hvordan vi skal kunne slå dem, siger den stærke Tvis-målmand, der kunne ligne en oplagt afløser for Fredrik Ohlander i Kolding-målet.

– Og jeg vil da heller ikke lægge skjul på, at det ville være en stor ære for mig at stå på så godt et hold som Kolding, der er helt suveræne herhjemme, og som netop har spillet sig blandt Europas fire bedste hold. Men der står i min kontrakt, at jeg kun kan skifte til en anden dansk klub, hvis vi rykker ned, så alt tyder på, at jeg fortsætter i Tvis, hvor jeg da også føler mig godt tilpas.

Tvis er dog kun to point fra fjerdesidstepladsen, der er ensbetydende med kampen om at undgå nedrykning, og Holstebro-klubben skal bestemt ikke vente hjælp fra KIF Kolding i aften.

– For os er det perfekt, at det netop er Tvis, vi møder i aften. Jeg kunne godt have frygtet en reaktion fra spillerne efter kampene i Champions League, men jeg kan love, at alle er opsatte på at slå Tvis. Det er det eneste danske hold, vi har tabt til i denne sæson, og nu vil vi have revanche, siger KIF-træner Ulf Sivertsson, der formentlig sikrer sig en plads i slutspillet allerede i aften.

Selv om et fortsat resterer syv kampe af grundspillet, skal koldingenserne nemlig blot have yderligere et point for at være semifinaleklar, og Sivertsson overvejer derfor at skåne anfører Claus Flensborg, som døjer med både en knæskade og en hælspore, så meget som muligt i de kommende kampe.

Kilde: Jydske Vestkysten.