Nederlag i Holstebro beseglede oprykkerens skæbne

Så skete det, vi alle vel et eller andet sted havde regnet med, men som en kort overgang for nogle uger siden pludselig blev mere end tvivlsomt.

Så skete det, vi alle vel et eller andet sted havde regnet med, men som en kort overgang for nogle uger siden pludselig blev mere end tvivlsomt.
Kolding HK er rykket ud af mændenes håndboldliga efter gårsdagens nederlag på 32-27 til Team Tvis Holstebro.

Da Team Helsinge samtidig spillede uafgjort mod Bjerringbro eksisterer ikke engang koldingensernes matematiske mulighed for at blive hængende. Ikke noget regulært chok i håndboldkredse, hvor oprykningen i sidste sæson blev betragtet som ikke så lidt af en sensation, men som nævnt var der altså et tidspunkt, da der i den grad gik humlebi-effekt i det for KH-spillerne.

De glemte for den tid, at de egentlig slet ikke er gode nok til ligaen og spillede mere end lige op med de bedste.

Det gav tre sejre i træk og masser af tro på tilværelsen. Lige indtil 30. marts, da den altafgørende kamp mod Team Helsinge blev tabt på hjemmebane. Det var da også helt naturligt den kamp, anfører Peder Kristian Jensen efter nederlaget til Tvis fokuserede mest på.

– Vi kunne selv have afgjort det i den kamp, som KH-anføreren resigneret ræsonnerede.

Uafgjort ved pausen

Nu blev det altså i stedet en halvtam søndagskamp langt ude mod vest, der beseglede koldingensernes skæbne, og den kamp var faktisk et glimrende billede af sæsonen.

Der var masser af gode individuelle og kollektive kvaliteter i en første halvleg, hvor forsvaret ganske vist stod lige så skidt som målmand Dennis Klingen, men hvor angrebet viste både vilje, energi og risikovillighed til en pæn middelkarakter.

Ved 17-17 ved pausen gik det efterhånden op for vestjyske tilskuere, at gæsterne ikke havde tænkt sig at aflevere pointene frivilligt.

Men så kom den, klappen, der hele sæsonen har haft det med at gå ned i kortere eller længere perioder for KH-spillerne.

I går tog gæsternes håndboldforstand og overblik sig en time-out på seks-syv minutter i begyndelsen af anden halvleg, og det afgjorde kampen.

Tvis gik uden at imponere fra 19-19 til 24-19 i en fase, hvor koldingenserne supplerede en række mildt sagt tvivlsomme afslutninger med nogle hovedløse aktioner, som ikke bør forekomme i den bedste række.

Som da Dennis Matthiesen nærmest med blodet springende fra neglene havde tilkæmpet sig bolden i eget forsvar for derefter liggende at kyle den op i den anden ende – lige i næverne på en Tvis-spiller.

KH vil op igen

Så er det altså svært at bevare troen og optimismen.

Den var da også forsvundet efter de buldermørke seks-syv minutter, og resten af kampen var der ikke antydning af spænding endsige koldingensisk håb på redning. En stille resignation af affinden sig med tingenes tilstand indfandt sig, og anfører Peder Kristian Jensen virkede da heller ikke tordnende skuffet efter nederlaget til Tvis.

– Jeg er da skuffet, og jeg er da ked af, at vi må ned igen, men vi må bare videre. Nu skal vi bare rykke op igen med det samme, mente anføreren, der midt i den triste stund fandt flere lyspunkter.

– Vi har virkelig lært noget af denne sæson, og den har givet os mod på at spille med de bedste. Og så har oprykningen sidste år jo også gjort, at klubben nu ikke vil nøjes med at ligge i 1. division. Vi skal op igen, slog den slagne anfører fast.

Kilde: Jydske Vestkysten.