Manglende marginaler eller skadefri skuffelse?

Team Tvis Holstebros herrer spiller sæsonens sidste kamp i morgen, men kampen om historien er allerede gået i gang. Er det manglende marginaler, der har forhindret TTH i at spille med om ædelt metal i denne sæson, som cheftræner Claus Uhrenholt mener? Eller har en blogger ret, når han skiver at en stort set skadefri trup har skuffet fælt?

Team Tvis Holstebros herrer spiller sæsonens sidste kamp i morgen, men kampen om historien er allerede gået i gang. Er det manglende marginaler, der har forhindret TTH i at spille med om ædelt metal i denne sæson, som cheftræner Claus Uhrenholt mener? Eller har en blogger ret, når han skiver at en stort set skadefri trup har skuffet fælt?

Team Tvis Holstebros herrer har aldrig tidligere fået over 30 rene point i grundspillet, men alligevel slutter de sæsonen på en ottendeplads i ligaen. Denne småparadoksale situation giver anledning til vurderinger af sæsonen, der peger i vidt forskellige retninger.

Cheftræner Claus Uhrenholt fokuserer på det positive: “Spillerne har leveret et forrygende grundspil, vores mål var at få 30 point og vi fik 31, det har vi aldrig været i nærheden af tidligere i klubben. I alle hjemmekampe i slutspillet har vi haft vinderchancer og meget få ting gør, at det ikke er os der kan stå og spille om bronzemedaljer,” udtaler han til hbold.dk. Cheftræneren erkender samtidig at holdet har manglet skarphed i slutspillet, men mener at ottendepladsen siger noget om hvor tæt konkurrencen i ligaens top har været.

Anderledes kritisk er bloggeren “Roman Empire”, erklæret TTH-fan, i et indlæg på hbold.dk: “31 points er klubrekord, javel – men det skyldes primært, at ligaen har været skævredet som aldrig før… Set i det lys er 31 points absolut ikke prangende.”

I hans optik har TTH ikke manglet marginalerne, men simpelthen underpræsteret: “Faktum er, at Team Tvis for anden sæson i træk har præsteret langt under niveau. Holdet har store spillemæssige problemer og spiller primitivt… Det har intet med dommerpræstationer og manglende held at gøre… Faktum er, at Team Tvis (sammen med AGK) stort set har været forskånet for skader, mens AaB, Aarhus, BSV, KIF, NH og Skjern alle har været voldsomt ramt af skader i sæsonens løb – alligevel ender Team Tvis Holstebro som det ubetinget ringeste hold i slutspillet.”

Der har også været polemik mellem den lokale presse, Dagbladet Holstebro-Struer, og Claus Uhrenholt, som mener at avisen dækker holdet negativt: “Siden jul har dækningen været præget af negative vinkler mod os. Det er useriøst,” sagde cheftræneren til avisen efter nederlaget til Nordsjælland i Gråkjær Arena.

Både den kritiske blogger og den kritiske avis peger på TTH’s damer som en forbillede for herrerne: “Uden at ville træde i det, skal et forsigtigt råd lyde herfra til Uhrenholt & co.: Kig lidt på det bedste kvindehold i jeres egen klub. De er i gang med en fabelagtig sæson, men gør ikke noget større nummer ud af sig selv af den grund. De vinder en masse kampe, charmer sig fra resten – og vokser og vokser i publikums bevidsthed,” skriver Dagbladets redaktionschef Ole Hansen i en leder.

I overskriften lød spørgmålet: Manglende marginaler eller skadefri skuffelse? Som vi har set bliver der næppe enighed om et svar – men hvad mener du?

5 meninger om “Manglende marginaler eller skadefri skuffelse?”

 1. Som jeg har givet udtryk for på bloggen er jeg enig i at holdet ikke har imponeret i anden sæson halvdel… MEN jeg mener stadig at kritikken er voldsomt hård når man tænker på hvor små marginaler der har gjort forskellen i slutspillet. Det handler (som jeg også skriver på bloggen) for mig at se om nuancer – og i særdeleshed i denne sæson.

  Jeg er i hvert fald ikke enig i at spillerne og spillet i TTH ikke har udviklet sig… Vi har desværre ikke udviklet os MERE end de andre, men facitlisten ved ligaens afslutning er vel også dokumentation for at man ikke er gledet håbløst bagud som det fremstilles. Jeg forstår desuden heller ikke hvorfor bloggeren mener at TTH i slutspillet har været ubetinget ringere end hold som AaB, Aarhus, KIF, og Skjern. Jeg tror at frustrationen over sæsonens kulmination er lige så stor i de klubber, fx i Skjern der jo kom i slutspillet med fuld vind i sejlene. Og personligt mener jeg at slutspillets flop er netop Skjern, som jeg som en klar favorit til finalen da slutspillet gik igang.

  Til gengæld er jeg helt enig med skribenten i at Uhrenholdt har ageret uheldigt – det kan vel ikke ønskes bortforklaret af nogen! Jeg tror at hele situationen springer af at pressen har haft ekstra store forventninger, konteksten (de mange point ved julepausen og arenaåbningen) taget i betragtning, og denne er ikke blevet indfriet. Ligeledes har spillerne været presset af den samme kontekst og har fra julepausen underspræsteret. Så jeg forstår godt frustrationerne – for det var vel sat op til at være den endelige cementering af herrernes position. Det kan i hvert fald muligvis forklare (men ikke undskylde) de offentlige frustrationer.

 2. Det er dirkete pinligt at du fra jeres egen 8. plads kalder SH for slutspillets flop, Anders Lund. Jeg tror vi skal have dybdepsykologerne på banen for at få svaret på, hvordan du kan dreje situationen i den retning.

  Fakta for SH: Et udmeldt sæsonmål om en plads i Europacup og man ville spille med om medaljer. CHECK!

  Efteråret blev spillet over evne, af specielt Kristian Gjessing og Thomas Klitgaard, som sidenhen stort set har været ude med skader. Hvis Anders Lund ellers fulgte bare nogenlunde med i de grønnes bedrifter, så ville han vide, at SH kom sidelæns ind i slutspillet, efter et forår hvor spillet har været alt andet end prangende. At man alligevel opnåede en 2. plads var kun på grund af efterårets bedrifter og fordi alle omkring sig sejrede over hinanden. BSV blev på den baggrund en logisk vinder af pulje 2.

  Kom nu ind i kampen og erkend at TTH er slutspillets flop jf. tabellen (den lyver aldrig), og lad være med at skyde med sten når du bor i kvarterets største drivhus.

 3. Hehe jeg tror vi taler forbi hinanden… Så rolig nu. Jeg havde væsentlig højere forventninger til Skjern end til TTH i slutspillet og jeg synes holdene begge har været ramt af en kombination af uheld og dårligt spil. Det er vel en fair nok vurdering, for et flop er ikke så meget produktet af en tabelplacerig som det er resultatet sat i kontekst af forventningerne. Så må problemet vel ligge i at jeg har haft højere forventninger til SH end dig?

  Hvis du faktisk havde læst mit indlæg ville du også have spottet at jeg på ingen måde synes TTH kan være tilfredse. Pointen er bare den at vi vist ikke er det eneste hold der har det sådan! Og det er nok i bund og grund et naturligt resultat af den forøvrigt ellers fantastisk jævnbyrdige liga!

 4. Jamen så må det jo stå for din helt egen personlige regning, når du skriver at frustrationerne må være mindst lige så store her nede som hos jer, og at du mener SH kom i slutspillet med fuld vind i sejlene. Det viser kun, at der ingen huller er i din uvidenhed om de grønne.

  Her på kanten er der ingen stikkende avisartikler, lange blogs om skuffede tilhængere, folk der kræver trænerfyring osv. Jeg tror man er mere end tilfredse med sæsonens præstationer.

  Spørg i KIF om frustrationer og flop. Og på den konto mener jeg også du kan inddrage både Aarhus GF, som næsten havde patent på 2. pladsen i grundspillet, samt de danske mestre fra Aab. Det er total useriøst at pege mod syd, når vi på fredag skal spille om bronze – er det forresten ikke den største præstation I har opnået i ligaen i Holstebro (Flop?!?!).

  Godt, jeg stopper her, med ønsket om en lidt mere seriøs kritisk holdning til ærkerivalerne….

 5. Mht “fuld vind i sejlene” må det vel være et definitionsspørgsmål: fik i ikke 7 af 8 mulige point i de sidste 4 kampe? Og havde man ikke forbedret sin position i 2. halvdel af turneringen? Det lyder for mig at se som en god afslutning…

  Det lyder til at vi er enige når det kommer til at AGF, KIF og AaB har skuffet. Grunden til at Skjern har skuffet MIG mere er udelukkende at jeg havde større forventninger (og forhåbninger) efter kampene mod fx AG, hvor de lignede det eneste hold der kunne følge dem til dørs… Det er synd at du i så udpræget grad ser det negative (at de ikke har levet op til mine personlige forventninger) som det positive i at selv tilhængere af din ærkerival havde store forhåbninger til jer i slutspillet (især grundet AG’s ellers totale dominans). Jeg tror du har helt ret i at man fra sæsonens start godt ville have taget til takke med en bronzekamp. Men jeg håber da at ambitionerne var skruet i vejret efter grundspillet? Jeg har i hvert fald svært ved at forestille mig at man har sagt “vi slutter grundspillet som nr. 2 – lad os håbe vi kan klare os til en bronzekamp…”

  Mht. 3. pladsen – jo det er da vist den bedste placering vi har fået i ligaen. Det bliver spændende og se om i kan gøre kunsten efter i Skjern i denne sæson. Hehe jeg forstår ikke hvorfor det gør TTH til et flop i dette års slutspil at de aldrig er sluttet højrere end en 3. plads? Eller var det ikke det du mente?

Lukket for kommentarer.