Kongerne af frikast

Magnus Bramming, TTH - MTH, 2013. Foto: hfoto.dk

Team Tvis Holstebro trak den på papiret sværeste modstander fra lag to til kvartfinalerne, og i dag viste Gorenje Velenje klassen og kan rejse hjem med samlet sejr 59-57 efter 30-31 i dag. “Lige nu har det europæiske spil været spild af kræfter” sagde Allan Damgaard efter kampen.Som i Slovenien, var Skube (bror til Sebastian Skube fra Kapitalalliancen) toneangivende. Det var tydeligt at Gorenje var frustreret over, at hjemmeholdet havde sat Patrick Wiesmach frem i en mandsopdækning af ham. Gæsterne formåede dog alligevel, at bringe sig foran 4-7.

Herefter fik TTH gang i det hurtige spil, og fik bragt balance i regnskabet igen midt i halvlegen. Gorenje lurede dog, at TTH har en tendens til at lave mange frikast. Dette gjorde, at Skube kunne modtage bolden, og som den mest teknisk stærke af brødrene gjorde dette ham stadig farlig.

TTH måtte derfor kæmpe hårdt, men fik mindsket forspringet til pausen til blot 2 mål (3 mål samlet) ved stillingen 16-18. Rasmus Lind havde ikke haft den bedste dag i målet, og der skulle gå over et kvarter før Patrick Wiesmach fik puttet bolden i kassen.

TTH kom flyvende fra start i anden halvleg, og tvang Gorenje til timeout efter blot fire minutter. Dette havde dog ingen effekt umiddelbart, da de smed bolden væk og Magnus Bramming kunne sende TTH i front for første gang i kampen.

Herefter gik det slag for slag, mens ingen af holdene formåde at trække fra med mere end et mål. TTH havde chancen ved både 19-18 og og 20-19 for at komme foran med de livsgivende to scoringer, men det lykkedes aldrig.

Heller ikke da TTH med under ti minutter igen opsnappede bolden og havde en fri chance var kvaliteten hos det hårdt prøvede hjemmehold til stede. Bolden havnede i fødderne og Gorenje kunne dermed udligne.

I kampens afslutning fortsatte gæsternes meget lange angreb, og det meget hæktiske spil fra hjemmeholdet. Med under 2 minutter igen havde TTH chancen for, igen at bringe sig foran, men en forkøllet underhånd fra den normalt rolige Jonas Larholm slukkede hjemmeholdets drømme.

TTH satser i kampens sidste minut, men måtte sande at de mange skader og den smalle trup er slidt. Allan Damgaard mente dog ikke, at det var skadernes skyld, men mere manglen på kynisme i afslutningerne der er afgørende, hvilket Flammen må give ham ret i.

Højre siden var velfungerende i dag, med nyudnævnet landsholdsspiller Patrick Wiesmach i forsvaret og Peter Balling i angrebet. Magnus Bramming var også velspillende og med massere af tempo. Magnus tager derfor titlen som dagens drage med 8 mål, i denne triste stund.