Håndbold: Når uafgjort er en stor sejr

Spillere og ledere omkring Århus GFs mænd i HåndboldLigaen kan tage det helt roligt i dag. Der er ingen grund til nervøst at vente på resultatet af Viborgs møde med Bjerringbro, når resten af Ligaen i aften spiller sidste runde.

Spillere og ledere omkring Århus GFs mænd i HåndboldLigaen kan tage det helt roligt i dag. Der er ingen grund til nervøst at vente på resultatet af Viborgs møde med Bjerringbro, når resten af Ligaen i aften spiller sidste runde.
Det sørgede holdet selv for, da de i går med uafgjort 26-26 ude mod Tvis/Holstebro nåede op på 23 point, og dermed to mere end Viborg, der ligger til at spille kvalspil. Ja men, vil nogen så begynde at sige, for Viborg kan nå 23 point med en sejr.

Ja, det er rigtigt nok, men Århus GF har minus én i målscore. Viborg har minus 61. Al snak om teori er dermed overflødig. Og det var spillerne da også klar over i aftes, da de efter sidste fløjt stormede ned til målmand Claus Boldt, der med redning nummer 18 på Lasse Andersens skud to sekunder før tid, sikrede Århus GF de vitale point.

Det var jubel, der var en sejr i en stor finale værdig.

Og inden det havde de 1125 tilskuere i Idrætscenter Vest lige uden for Holstebros byskilt været vidne til et drama, hvor resultatet var en fair udgang på et medlevende opgør. Spillet var ikke det bedste, der er set, men til gengæld var forsvarspræstationerne og fighten i det hele taget sublim.

Ingen lette mål
– Der var ingen lette mål i dag. Der blev taget og givet i begge ender, sagde Martin Søborg, som selv bidrog til redningen af Århus GF med seks scoringer – heraf tre på tre straffe.

Igen i går måtte århusianerne stille op med et amputeret hold. Kun 11 var skrevet på holdkortet og uden for sad kapaciteter som Thomas Steen, Michael Laursen og Henrik Hansen, der alle var skadet.

Det betød, at der blev trukket store veksler på få spillere – blandt andet bagkæden, som skulle besættes af kun fire spillere.

Og af dem måtte Torben Vinther endda spille for nedsat kraft, da han stadig har store problemer med albuen på skudarmen.

Nu sluttede sæsonen i går for Århus GF, og det er da også en rimelig udgang på en sæson, hvor første halvdel var overraskende god med 16 point ved jul, og anden halvdel har været plaget af et hav af skader.

– En lettelse
– Det er en kæmpe lettelse, at vi selv har klaret det. Jeg havde frygtet, hvad der ville ske mod Vrold/Skanderborg i kvalkampene med alle de skader, som vi har, sagde Martin Søborg, der selv spillede med et dårligt knæ.

Flere af Århus GF-spillerne havde overvejet om turen i aften skulle gå til Viborg for at give Bjerringbro støtte, men de tanker blev lynhurtigt droppet i aftes.

– Jeg havde frygtet en hel dag med neglebidning. Men det er vi heldigvis fri for. Og det er rart selv at have klaret det, sagde Søborg.

Samme holdning havde André Iversen, der satte Århus GFs sidste mål ind på noget, der lignede et panikskud. Og bagefter erkendte han da også, at det var noget i den retning. At det så blev rettet af i paraden var blot et held for århusianerne.

– Det var hårdt hele vejen. Tvis havde ikke noget at spille for, men de kæmpede alligevel helt vildt. Og med den ramme med hujende tilskuere gennem hele kampen, så var det en fed måde at slutte sæsonen på, sagde André Iversen, der endnu ikke har besluttet om han siger ja til det kontraktforslag, han har fået fra klubben.

Moralsk opbakning
Iversen sendte efter kampen også roser til de skadede spillere, der alle var med i Holstebro og ydede moralsk opbakning med masser af tilråb.

– Det gav virkelig gejst at høre dem råbe os op, sagde Iversen.

Også træner Jesper Ø. Pedersen var meget lettet efter en kamp, hvor han hele vejen var utrolig aktiv i at dirigere holdet i begge ender.

– Spillerne har i de sidste 14 dage virkelig fundet ressourcerne frem, så vi kunne redde os. Det har været med selvtillid, og så tog vi det her som en pokalkamp. Vi vidste godt, at de på papiret var overlegne, men det kompenserede vi for med fight, sagde Jesper Ø. Pedersen.

Han er klar til endnu en sæson som træner i Århus GF, og holdet får flere forstærkninger, kunne formand Jan Børjesson fortælle i aftes.

– Nu er der ro på til at få gjort den del af arbejdet, og derfor var det vigtigt at vi reddede os. VI skal have fire til fem nye spillere og det bliver rene forstærkninger, sagde Jan Børjesson.

En af dem er på plads, og det er den islandske fløj Tjørvi Olafsson.

Desuden venter man stadig på endeligt svar fra norske Stig Gurrich, der har en kontrakt med hjemme efter prøvetræning.

Og desuden har man ifølge avisens oplysninger papir på Kolding-målmanden Lars Juul, men det vil man ikke bekræfte i Århus GF.

Kilde: Århus Stiftstidende.