Gæld i million-klassen

Hullet i Brabrands pengekasse er meget stort, og der er tæt på at være totalt tomt i samme kasse.

Hullet i Brabrands pengekasse er meget stort, og der er tæt på at være totalt tomt i samme kasse.
Klubbens formand Per Koch vil ikke oplyse, hvor stor gælden helt præcist er, men han bekræfter over for avisen, at den er på over en million kroner. Dermed er gælden i den århusianske 1. divisionsklub minimum af samme størrelse som den, der for godt et år siden sendte Århus HK ud i en konkurs.

Så galt håber Per Koch ikke, at det komme til at gå i Brabrand, og han er fortrøstningsfuld efter klubbens samtaler med kreditorerne, hvor Told & Skat samt et pengeinstitut hører til de største.

Næste problem rent udgiftsmæssigt er udbetaling af løn 1. april til spillere og trænere. Og hvordan de skal komme til udbetaling var i aftes et uafklaret spørgsmål for formanden.

– Jeg ved ikke, om vi har til lønningerne 1. april, siger Per Koch, der er bestyrelsens talsmand i krisen.

Han mener dog, at der er flere, der har svigtet – blandt andet fordi de har haft for mange opgaver.

– Der er sket meget i den bestyrelse, som jeg ikke har været vidende om, siger Per Koch.

Skal der drages konsekvenser af det i bestyrelsen?

– Det er jeg nødt til at drøfte med de berørte først, siger Per Koch, som mener, at forudsætningerne for hans tiltræden som formand for ni måneder siden ikke har holdt.

Vil det sige, at du overtog et fallitbo?

– Den konklusion må du drage, hvis du vil. Men jeg vil ikke fremstå som en naiv, stakkels sjæl. Jeg kunne have gjort noget for at løse problemerne, siger Per Koch, der regner med, at der kan gå et par uger, inden klubben er nærmere en løsning.

Private investorer
Formanden regner ikke med, at Brabrands problemer får indflydelse på samarbejdet med Skovbakken i næste sæson. De to klubber går sammen om holdene og skal i den forbindelse lave et aktieselskab sammen.

Hvordan vil Brabrand skyde kapital i et selskab, når jeres kasse er tom?

– I Skovbakken er det heller ikke kun klubben, der har indskudt penge. Man kunne også forestille sig, at private med tilknytning til Brabrand ville købe aktier i det nye selskab, siger Per Koch.

Kilde: Århus Stiftstidende.