Frygtindgydende mestre

Ingen halten i denne sæson. Mestrene fra de tre seneste sæsoner, Kolding IF, var fra første fløjt af den nye liga skarpe som aldrig før, da Team Tvis Holstebro blev besejret 32-24 efter 19-8 ved pausen.

Ingen halten i denne sæson. Mestrene fra de tre seneste sæsoner, Kolding IF, var fra første fløjt af den nye liga skarpe som aldrig før, da Team Tvis Holstebro blev besejret 32-24 efter 19-8 ved pausen.
Tilkommerne Sebastian Seifert, Christian Hjermind og Anders Oeschler har sikret træner Ulf Sivertsson en trup, så den svenske træner nu har to klassespillere på hver eneste plads.

Og så får han endda yderligere forstærkning senest fra begyndelsen af det nye år, hvor skulderopererede Patrick Westerholm også vender tilbage.

Med den styrke, som Kolding-holdet allerede udstrålede i sæsonens første kamp, er dder tegn i sol og måne på, at det kan blive en meget stor sæson også internationalt, hvor koldingenserne i næste måned starter gruppekampene i Champions League.

Efter syv år i udlandet – først fem hos Flensborg-Handewitt i Bundesligaen og de to seneste hos spanske Ciudad Real – er landsholdsfløjen Christian Hjermind tilbage i den danske liga. Trods sine 30 år letbenet som aldrig før og uhyre målfarlig hvadenten han skyder fra fløjen eller bagfra.

Samtidig er han den straffekastskytte, som Kolding så hårdt har savnet. I sidste sæson blev der misbrugt alt for mange gange fra syv-meter stregen, men Hjermind har så høj klasse i den del af spillet, at det ikke synes at blive noget problem i denne sæson.

Team Tvis Holstebro, der har forstærket sig både fra Island, Norge og Bjerringbro, var nærmest bare marionetdukker i Kolding-opvisningen. De var blot statister i de fornemme kombinationer, som koldingenserne gang på gang diskede op med. Der blev ikke blot spillet med stor effektivitet, men også vist en masse fine systemer der totalt åbnede Tvis-forsvaret.

Mange har frygtet, at Lasse Boesens skifte til spansk håndbold ville blive et stort handicap for koldingenserne, men Anders Oeschler og Sebastian Seifert erstatter på fineste vis den tidligere koldingensiske skarpskytte.

Den nye Tvis-træner Tobben Evjen forsøgte bl.a. at dæmme op for de overlegne mestre ved at skifte Jan Nielsen ind for Tom Jensen, men intet hjalp mod et Kolding-hold, der trods det sene spilletidspunkt var lysvågent.

Holstebro-holdet mistede i slutningen af første halvleg Lasse Andersen, der dumt protesterede mod en korrekt to minutters udvisning, hvorefter han fik den unge sæsons første direkte diskvalifikation.

Kilde: B.T..