Fremragende holdindsats

Det var med bange anelser, at mange vestjyder satte sig i sofaen for at se TTH spille deres anden slutspilskamp. Det var mod Skanderborg, der overraskende havde besejret Aalborg i den første kamp. Samtidig manglede det i forvejen skadesplagede TTH-mandskab stregspiller og forsvarsdirigent Christoffer Cichosz, der var ude med en mindre knæskade, som han pådrog sig i sejren over Skjern. Heldigvis blev usikkerheden hurtigt gjort til skamme.

Det var tydeligt, at TTH var godt forberedt til kampen. I forsvaret trådte Mathias Porsholdt ind i midterblokken sammen med Jonas Porup, og Porsholdt, der fornyligt er kommet tilbage efter en skade,  gjorde det fremragende – han undgik endda udvisninger –  sammen med resten af holdet. Når forsvaret ikke slog til, var Sebastian Frandsen en sikker sidste skanse. Han havde hele 19 redninger i kampen, og ‘den smilende dræber’ kronede værket ved at gribe skanderborgspillerne ud flere gange.

I angrebet havde trænerteamet Søren Hansen & Claus Uhrenholdt også nået at forberede holdet godt. I Christoffer Cichosz’ fravær delte Porsholdt og Jesper Munk spilletiden på stregen, og flere nye kombinationer betød, at de hver lavede fire flotte mål. I det hele taget spillede angrebet med kølighed og tålmodighed.  Aaron Mensing, Kay Smits, Allan Damgaard og Jonas Porup viste høj klasse i bagkæden. De havde sammen med trænerne fundet de helt rigtige våben frem mod Skanderborgs aggressive forsvar: Indspil mellem center og backs til stregen og gode løbebaner, der gav plads til skud fra Mensings brandvarme højrearm. Det var en nydelse at se.

Dragerne var i kontrol hele vejen igennem. Fra 18-14 ved pausen blev det til 24-17 og 32-26, inden slutfløjtet ved 34-29. TTH ligger nu på førstepladsen i slutspilspulje 2 med 5 point for 2 kampe. Intet er dog afgjort endnu. Det kræver mindst én sejr mere at komme i semifinalen.

Det er bestemt inden for rækkevidde, men en bekymring kan være, at trænerne spiller relativt smalt – kun 9 spillere var på banen mod Skanderborg – så der er ikke råd til, at førstekæden falder i niveau eller pådrager sig flere skader.