FIF får testimonial-kamp

Som den formentlig første klub i idrætshistorien får FIF en såkaldt testimonialkamp, når FCK Håndbolds damer møder Team Tvis Holstebro lørdag den 31. august klokken 15.00.

Som den formentlig første klub i idrætshistorien får FIF en såkaldt testimonialkamp, når FCK Håndbolds damer møder Team Tvis Holstebro lørdag den 31. august klokken 15.00.
FIF’s testimonialkamp er formentlig den første af sin art i verden, idet disse kampe, hvor overskuddet går til æresgæsten, traditionelt er forbeholdt spillere, der har været loyale overfor den samme klub i mange år.

Den traditionsrige Frederiksberg-klub har som bekendt overdraget licenserne til eliteaktiviteterne til FCK Håndbold, og det er hos sidstnævnte, man har fostret idéen om en testimonialkamp.

– Jeg tilbød FIF overskuddet fra kampen eller majoriteten af billetterne. Til min store glæde valgte klubben det sidste i bestræbelserne på at skabe en stemningsfuld begivenhed for klubbens mange medlemmer og venner. Jeg tror, at det er det helt rigtige signal at udsende i en klub, hvor det i de sidste par år har handlet alt for meget om penge, og alt for lidt om kærligheden til spillet, siger Flemming Østergaard, der fik overtalt Nybolig ved Peter Norvig til at bidrage økonomisk til, at kampen kan afvikles som en testimonial for FIF.

Udover billetterne modtager FIF nemlig fra Nybolig, Peter Norvig en check på 10 kroner per tilskuer til kampen – inklusive de mange FIF-billetter. Det kan i øvrigt oplyses, at der stadig vil være 500 billetter i frit salg på www.e-billetter.dk og i døren på kampdagen, hvis der ikke er udsolgt inden.

En ny æra
Flemming Østergaard understreger, at kampen også er en slags generalprøve på FCKs kampe.

-Vi har valgt at fokusere på herrernes aftenkamp mod de danske mestre fra Kolding IF den 4. september som den egentlige premiere for FCK Håndbold, men damekampen mod Team Tvis er naturligvis en rigtig FCK-kamp, hvor der blot vil blive fokuseret en del på FIF i optakten. Der ligger absolut ingen prioritering i dette, men damerne spiller den første kamp, og jeg er sikker på, at de bifalder denne mulighed for at give en endnu hjælpende hånd økonomisk og oplevelsesmæssigt til FIF.

Overgangen fra FIF til FCK Håndbold symboliseres i øvrigt ved, at FCK Håndbold spiller i gamle FIF-trøjer i 1. halvleg og i nye FCK-trøjer i 2. halvleg. En handling, der har krævet accept fra Tvis, DHF, dommere og Mærsk Data, der er FCKs hovedsponsor. Alle har været positive.

– Vi er utroligt glade for, at FCK Håndbold på denne måde har ønsket at markere, at vi nu indleder en ny og spændende æra i tæt samarbejde. FIF er stadig en af landets bedste håndboldklubber med mange talentfulde ungdomsspillere og en stærk klubånd. 1. holdene hedder nu bare FCK, siger FIFs formand, Karsen W. Petersen, der ser frem til en dejlig lørdag i selskab med sine medlemmer og til den efterfølgende check.

Kilde: F.C. København.