Endelig Juul igen

Kort før jul stod Kolding-målmanden sit livs kamp i pokalsemifinalen mod Aalborg, og efter en længerevarende krise var det i går langt om længe Juul igen, da KIF-sprællemanden viste, at Juulen ikke nødvendigvis behøver slutte ved påske.

Kort før jul stod Kolding-målmanden sit livs kamp i pokalsemifinalen mod Aalborg, og efter en længerevarende krise var det i går langt om længe Juul igen, da KIF-sprællemanden viste, at Juulen ikke nødvendigvis behøver slutte ved påske.
Lars Juul Mikkelsen præsterede således hele 18 redninger, snuppede fire straffekast og var banens største oplevelse, da koldingenserne besejrede Tvis 24-20.

– Det var lige, hvad jeg trængte til. Det var dejligt at få lov til at stå fra start af, og med sådan et fantastisk forsvar, som vi havde i dag, var det jo ingen sag at stå på mål. Min selvtillid har ellers ikke haft det for godt på det seneste, men de første redninger gav et godt skub, og derefter kørte det bare, sagde en glad Lars Juul.

Med sejren blev KIF Kolding 100 procent sikker på en plads i semifinalen, selv om klubben fortsat mangler at spille seks kampe i grundspillet. Og da GOG samtidig tabte på hjemmebane til FIF, behøver koldingenserne blot at skrabe fire point sammen i disse seks kampe for at sikre sig førstepladsen i grundspillet.

Dermed kan koldingenserne roligt spare et par af nøglespillerne i de kommende mange kampe, for gårsdagens opgør mod Tvis viste med al ønskelig tydelighed, at flere af KIF’erne er ved at være godt og grundigt slidte efter klubbens hæsblæsende program på det seneste.

I går skånede de danske mestre således Sebastian Seifert, der havde problemer med en forstrækning i ryggen, ligesom Claus Flensborg fortsat har problemer med sin dårlige menisk og en hælspore, og både Lasse Boesen og Henrik Knudsen stillede op med sygdom i kroppen.

Alligevel fik KIF’erne en fremragende start og bragte sig i løbet af ingen tid foran 9-3 – men så skiftede Tvis landsholdsmålmand Michael Bruun ind, og hans blotte tilstedeværelse skræmte tilsyneladende koldingenserne, som ikke fik scoret i 16 rædselsfulde minutter i træk og i lange perioder virkede, som om de var faldet fuldstændigt i søvn.

Heller ikke gæsterne havde dog meget at byde på, og derfor sluttede første halvleg som den rene ynk og med en beskeden føring på 10-8 til Kolding.

Hårdt rødt kort
Efter pausen nåede Tvis endda at bringe sig foran 12-11, men ved stillingen 12-12 fik anfører Niels Wittus det røde kort for at ramme Claus Flensborg i ansigtet. En usædvanlig hård dom, der i den grad rystede Tvis, at koldingenserne i de følgende to minutter i overtal kunne score tre gange på stribe, hvorefter kampen aldrig for alvor var rigtigt spændende.

– Vi spillede ikke særligt godt i angrebet, men jeg følte aldrig, at vores sejr var i fare. Man kan godt mærke, at vi stadig har det fornødne overskud til at ville vinde, selv om vi lige har været ude i to hårde kampe i Champions League. Vi ved, vi nok skal vinde, og derfor går vi ikke i panik, sagde Lars Juul Mikkelsen.

Kilde: Jydske Vestkysten.