En grim omgang

17. udgave af Slaget om Vestjylland var en rodet og uskøn omgang håndbold, hvor Skjern trak det længste strå og vandt med to mål.

Begge hold startede kampen meget usikkert og der skulle gå fem minutter før det første mål blev scoret. Det var dog ikke signal til målfest. Scoringerne var få indtil godt midtvejs i halvlegen, hvor Skjern fik lidt mere gang i angrebsspillet og bragte sig foran med fem. TTH kom dog hurtigt efter det og ved pausen var føringen reduceret til tre mål, 10-13.

Anden halvleg startede i et helt andet tempo end første, men det var fortsat en rodet affære med mange kluntede afslutninger, hvor målene ofte var resultat af enkeltmandspræstationer. Selvom TTH vandt anden halvleg med et enkelt mål, havde man altid en fornemmelse af at Skjern var ovenpå. Når det var ved at brænde på, fik Sune Agerschou altid en hånd på bolden, eller Lars Møller Madsen scorede et hurtigt mål. Agerschou reddede blandt andet to straffekast med Lars Rasmussen som afsender. Kampen endte 26-28 og i retrospekt må man sige at den i realiteten blev afgjort allerede da de grønne var de første til at få lidt gang i angrebsspillet.

Som TTH-tilhænger er der tre ting at glæde sig over: For det første fik Heino Holm Knudsen godt gang i skudarmen i anden halvleg, hvilket gør ham til Dagens Drage. For det andet ligger TTH stadig over Skjern i tabellen, grundet en bedre målscore. For det tredje var der kun godt 1200 tilskuere til kampen, så det var ikke alt for mange der blev vidne til det dårlige angrebsspil og det næsten komplette fravær af kontrafase.

Alt i alt var det en kamp hvor ingen af holdene var overbevisende, men de grønne var lige den tand skarpere, der gjorde at de kunne tage pointene med hjem. TTHs næste to kampe er på papiret nemme. Det drejer sig om Nordsjælland ude og Ringsted hjemme. Hvis ikke TTH får angrebsspillet til at køre og genetableret den kontrafase, som fungerede så godt mod AaB, kan det dog nemt ende i nederlag.

Som de siger i Århus: Kom så de hvi’e!