Dragerne brankede omsider Dahls Disciple

I finalen i Vestjysk Bank Cup slog TTH i dag arvefjenden Skjern med 22-21, og det er omtrent første gang det er sket i den tid de to hold har været i ligaen! Inden da havde de tog hold slået henholdsvis VHK og NNFH Lemvig i de indledende kampe.

I finalen i Vestjysk Bank Cup slog TTH i dag arvefjenden Skjern med 22-21, og det er omtrent første gang det er sket i den tid de to hold har været i ligaen! Inden da havde de tog hold slået henholdsvis VHK og NNFH Lemvig i de indledende kampe.
Første halvleg var en jævnbyrdig, hårdt spillet og action-packed affære som det altid er tilfældet når de to hold mødes. Michael V. Knudsen fik en udvisning op mod pausen, men Dragerne formåede ikke at udnytte overtalssituationen. I stedet fik Nøddesbo en udvisning og pausestillingen blev i Skjerns favør, 11-13.

Anden halvlegs første store begivenhed var et udvisning til ubehagelige Kristian Gjessing for en hård takling på Erik Hucko. Målmæssigt formåede ingen af holdene at få et afgørende forspring og i det 41. minut stod det 16-17. Omtrent halvvejs i halvlegen blev Ahle indskiftet for Nøddesbo og det unge håb Søren G. Nielsen for Stenholt på venstre fløj.

Efter 47½ minut spillet fik Anders Dahl sit gule kort, mens Martin kort efter kunne gøre det til 18-19 på straffe. Udligningen kom da x-Skjernspilleren Aron Kristjanson, som bestemt ikke blev skånet af sine tidligere klubkammerater, scorede til 19-19. Problembarnet fra Bjerringbro, Mikkel Aagaard gjorde her opmærksom på sig selv ved at lave en grov takling på Aron, som han fik to minutter for. Og endelig kom TTH foran da Lasse Andersen satte et sandt kanonskud ind til 20-19.

Det blev også til et gult kort til dragetæmmerduoen Tobben og Uhrne, da Skjern i det 20. minut mærkværdigvis fik tre frikast i træk. Dahls Disciple formåede nemlig ikke formåede at pløje sig igennem TTHs forsvar og først tredje gang kom de til en afslutning som endda endte i hænderne på Tom Jensen.

Skjern havde dog langt fra lagt sig ned og stillingen blev 21-20. Kort efter fik det unge håb Søren G. muligheden for at øge den spinkle føring da han kom hurtigt af sted på en kontra. Desværre blev afleveringen fra Tom Jensen i målet for lang, og i stedet kom Skjern på 21-21 med fire minutter igen.

Det lignede en af de tætte kampe de to hold før har spillet, hvor Skjern altid har trukket det længste strå. Men Lasse Andersen, som blev TTHs topscorer med seks mål, ville det anderledes. 1 minut og 40 sekunder før tid lod han bolden danse ballet i netmaskerne og den første sejr over Skjern begyndte at ligne en realitet. Skjern havde dog tid til et angreb, men Dragerne erobrede bolden og da måltavlen bekendte gjorde kampens afslutning var glæden stor blandt de anslået 200-300 vidner.

TTH har stadig ikke besejret Skjern i en ligakamp, men lad os håbe at Dragerne gentager succesen fra i dag når det bliver alvor den 29. september, hvor de to hold mødes i Skjern. Chancen vil stige betydeligt hvis TTH får bedre styr på kontraspillet, som i denne kamp haltede langt bagefter forsvarsspillet.

Efter kampen var der præmieoverrækkelse, hvor Erik Hucko modtog en check på 10.000 som vinder af turneringen. Der blev også kåret en kampens spiller og en kampens målmand. Nøddesbo blev kampens spiller, mens Skjerns Jonas ”Judas” Degnbol fortjent blev kampens målmand.

De øvrige kampe i Vestjysk Bank Cup sluttede som følger:
TTH – Viborg HK: 26-23 (15-12)
NNFH Lemvig – Skjern Håndbold: 21-30
Viborg HK – NNFH Lemvig: 37 – 19

Dermed blev det stærke, unge Viborgmandskab nummer tre, mens NNFH Lemvig må nøjes med en sidsteplads.

Udgivet Kategorier Ikke-kategoriseret