Der findes ingen ord der helt slår til

Team Tvis Holstebros herrer tabte pokalsemifinalen på gulvet til HC Midtjylland og en ond grøn ånd i skikkelse af Tim Winkler. I anden halvleg blev en føring på tre mål sat over styr og de hæslige herningenserne er klar til finalen med en sejr på 25-27.

Pokalturneringens finalestævne – i år benævnt “Santander Final 4” – ligger så tilpas at det er hold i dårlig kamptræning, der skal vise hele Danmark hvordan dansk tophåndbold ser ud. Det var tydeligt i pokalsemifinalen mellem TTH og HCM, som var meget lidt skøn. Det var en fysisk kamp, hvor marginaler og held skilte vindere fra tabere.

Efter en godt start og føring 5-1 på fornemme kontramål, gik vestjydernes spil i stå. Chancerne var der, men midtjydernes Tim Winkler, med en ækel fortid i Skjern, have en uheldig evne til at være på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt set med vestjyske briller.

Det lykkedes dog at slide en pauseføring på 13-10 hjem, men mest på enkeltmandsaktioner og i mindre grad ved helstødt angrebsspil. Det var en halvhård forsvarskamp, som dommerne belønnede med rigelige udvisninger. Midtjyderne sluttede således første halvleg med tre mand ude.

Anden halvleg blev en vestjysk katastrofe. Føringen kom op på fire mål, men så var heldet brugt op. Med fem minutter igen var midtjyderne foran 24-25 og i slutfasten satte TTH-spillerne kun få fødder rigtigt, selvom mulighederne bød sig til. Et nederlag på 27-25 sendte TTH-spillerne og de mange medlevende dragefans hjem før tid. Den gentagelse af pokalfinalen i 2008 som mange vestjyder – og sikkert også fynboer – havde ønsket sig, blev ikke til noget. Bittert.

Som TTH-fan kunne man dog finde en lille glæde i at HCM’s overraskende køb af den tyske bomber Pascal Hens i denne uge var penge ud af vinduet. Bundesligaprofilen kom ikke banen i hele anden halvleg.

Dagens Drage er Peter Balling, som fik mere ansvar end rimeligt, men trods alt var en af de få, der havde lidt held med at snige bolden ind i det midtjyske mål.

Lad os kun håbe at dagens kamp ikke var en generalprøve på hvordan anden halvdel af sæsonen kommer til at se ud. Så bliver der for alvor noget at være ked af.