Brabrand har kurs mod oprykning

Med søndagens sejr på 23-21 (8-10) over Team Tvis Holstebro er Brabrands håndboldkvinder alene i front i den næstbedste række. Dermed er holdet favorit til en plads i Ligaen inden de sidste tre kampe mod Silkeborg/Voel, AGF og Sindal.

Med søndagens sejr på 23-21 (8-10) over Team Tvis Holstebro er Brabrands håndboldkvinder alene i front i den næstbedste række. Dermed er holdet favorit til en plads i Ligaen inden de sidste tre kampe mod Silkeborg/Voel, AGF og Sindal.
– Man kan ikke spille uden at lave fejl, og vi havde talt meget om, at det i topkampen mod Tvis var vigtigt, at vi turde tage chancer, sagde en af Brabrands profiler, ynglingespilleren Anne Loft, efter kampen i Brabrandhallen.

Den 18-årige back var skadet, men blev meldt klar umiddelbart inden kampen, og med to mål starten af 2. halvleg, var hun den helt centrale spiller, da Brabrand efter en dårlig 1. halvleg fik hentet en vestjysk firemålsføring.

– 1. halvleg var præget af kampens store betydning. Vi har haft fokus på det her opgør i lang tid, og det har nok præget os i de seneste kampe. Der var virkelig knald på lørdagens træning, men da vi så endelig stod der, kom vi i begyndelsen for tæt på deres forsvar, og først i pausen fik vi åbnet med angreb på ydersiden af backs, sagde Anne Loft.

Det var netop der, hun satte ind, og hun var ikke tynget af, at Tvis var klart foran, og en brændt chance derfor kunne blive kostbar.

– Der var jo plads, lød det fra Loft, der viste, at hun turde, og hun satser på at være på holdet i Ligaen i næste sæson.

Brabrand var bag ud med to-tre mål det meste af 1. halvleg. Spillet var for hektisk, afslutningerne forhastede, og facit blev et væld af boldtab og skud forbi mål.

De få kontrachancer kiksede, inden de blev til skud på mål, og kun godt spil af anfører Rikke Nikolaisen i målet reddede hjemmeholdet fra en værre skæbne end 8-10 ved pausen.

Nikolaisen forsatte de gode takter efter pausen, hvor Brabrand kom foran for første gang ved 13-12. Hjemmeholdet løb fra Tvis til 18-13, for atter at blive hentet ved 18-18 og 21-21.

Rikke Nikolaisen: – Ja, det er vist svært at finde en mere spændende topkamp. Heldigvis viste vi i 2. halvleg, hvad vi kan, og vi bevarede overtaget, selv da femmålsføringen forsvandt. Jeg må indrømme, at jeg var lidt nervøs, da de nåede op, sagde anføreren.

Rikke Nikolaisen har ikke besluttet, hvad hun skal i næste sæson. Det har en anden af holdets profiler, Stine Frank, der har kontrakt et år mere og ser frem til igen at komme i Ligaen.

– Vi spiller som en flok krigere. Vi er nervøse i 1. halvleg, men kæmper hele vejen og står sammen som hold, og fortsætter vi på den måde, vinder vi divisionen og når målet: En plads i Ligaen. Men det er vigtigt, at vi nu fokuserer på en kamp ad gangen, sagde Stine Frank.

Træner Bo Rudgaard var en meget glad mand: – En kamp med så høj intensitet skal give tekniske fejl, men da vi kommer foran i 2. halvleg, er der ikke grund til at lukke dem ind igen. Det gør vi, da vi skyder lige på deres keeper.

– Men vi viser også, vi er det bedste hold, og nu skal vi rykke op. Bliver Skovbakken oppe, må vi spille med to Ligahold. Vi skylder spillerne at spille igennem, sagde Bo Rudgaard.

Kilde: Århus Stiftstidende.