Brabrand ansøger om nedrykning

Den økonomisk kriseramte håndboldklub Brabrand sender søndag en ansøgning til Dansk Håndbold Forbund(DHF) om ikke at rykke deres kvindehold op i ligaen, men om at måtte forblive i 1. divison.

Den økonomisk kriseramte håndboldklub Brabrand sender søndag en ansøgning til Dansk Håndbold Forbund(DHF) om ikke at rykke deres kvindehold op i ligaen, men om at måtte forblive i 1. divison.
Et nyt samarbejde med Skovbakken gør, at Brabrands nyoprykkede mandskab fremover skal benyttes som et udviklingshold for kommende talenter. Klubben har ingen ambitioner om, at holdet skal spille i ligaen og vil derfor heller ikke have ret mange spillere på kontrakt i næste sæson. Derfor håber formand Per Koch, at DHF vil være positiv over for ansøgningen.

– Vi vil gerne det bedst mulige for ligaen både hvad angår det sportslige og intensiteten. Vi vil ikke have et nævneværdigt antal kontraktspillere, og derfor vil vores hold ikke passe ind i ligaen, lyder det fra Per Koch om nogle af de argumenter, DHF skal tage stilling til.

Samtidig med at Brabrand kæmper for at blive degraderet, så slås klubben i disse dage for at undgå en truende konkurs. Senest er det kommet frem, at klubben ikke har forsikringerne i orden med spillere og trænere og derfor er den blevet anmeldt til politiet af Arbejdsskadestyrelsen. Klubben kan nu vente en bøde.

På grund af de manglende forsikringer kan Brabrand ikke stille med sit førstehold i søndagens sidste kamp, hvor holdet ude møder Sindal. Derfor har man indkaldt spillere fra 2. divisionsholdet samt ynglingeholdet.

Situationen er lidt grotesk, da Brabrand i realiteten kunne være udeblevet fra denne kamp og dermed ville blive straffet med at få frataget oprykningen. Men den mulighed ønsker Brabrand-formanden ikke at udnytte.

– Spillerne har bakket op om det her, og vi ønsker den bedst mulige sportslige afvikling, siger Per Koch.

Kilde: Århus Stiftstidende.