Arena til Østbyen???

Ifølge De bergske Blade er der nu borgerligt flertal i byrådet for en arena i Holstebro. Den skal finansieres af kommunen i samarbejde med erhvervslivet og Team Tvis Holstebro.

Ifølge De bergske Blade er der nu borgerligt flertal i byrådet for en arena i Holstebro. Den skal finansieres af kommunen i samarbejde med erhvervslivet og Team Tvis Holstebro.
9. aug. 2005 – 12:00

El-penge skal betale håndboldarena
Flertal i byrådet vil nu bruge 25-30 millioner kroner fra salg af Elsam aktier til at bygge Sportsarena i samarbejde med erhvervsliv og Team Tvis Holstebro

HOLSTEBRO: Et flertal i byrådet vil nu puste nyt liv i planen om en sportsarena, som samtidig skal være opvisningshal for Team Tvis Holstebro.

– Team Tvis Holstebro er med til at markedsføre Holstebro, så det her vil vi gerne satse på, siger borgmester Arne Lægaard (V). Det er Venstres byrådsgruppe, der sammen med Dansk Folkeparti og Arne Nielsen (KD) på et møde i går besluttede at bruge 30 millioner kroner fra Vestforsynings salg af Elsam aktier. Heraf vil mindst 25 millioner gå til en sportsarena. Team Tvis Holstebro har tidligere lovet at skaffe 10 millioner kroner til en sportsarena med plads til flere tilskuere end den nuværende opvisningshal ved Idrætscenter Vest.Borgmesterens udspil kommer efter kritik de sidste dage fra erhvervskredse af, at byrådets økonomiudvalg sagde nej til at bruge 100.000 kroner på at få en etape af Post Danmark til Holstebro.

– Erhvervslivet har udtrykt, at de gerne vil være med til at markedsføre byen, siger borgmesteren. Han håber nu, at erhvervslivet vil bidrage med sponsorater og penge til et nyt arena, som ifølge tidligere overslag vil koste mellem 40 og 45 millioner kroner.

Den nye udmelding giver jubel hos Team Tvis Holstebro.

– Det er fantastisk stort. Det lyder til, at politikerne nu er klar til at gå videre, og nu bør vi nedsætte en arbejdsgruppe, siger bestyrelsesformand Orla Dahl Jepsen, der i måneder har rykket politikerne for en afklaring.

Vel at mærke skal en ny arena placeres i østbyen, så den også kan dække behovet for idrætshaller i området.

– Placeringen er ikke afklaret, siger Arne Lægaard.

– Det er vigtigt for os, at også andre kan bruge en nyt sportsarena, og en placering i østbyen ved stadion vil være det ideelle, siger Orla Dahl Jepsen.

Odense Kommune har fundet en model, hvor penge fra salg af Elsam aktier kan bruges uden at betale afgift. En forudsætning kan være, at et nyt arena skal drives af en fond, hvor også erhvervslivet er med.

jekk@bergske.dk

Kilde: Dagbladet Holstebro-Struer.