Århus GF svækket mod Tvis

Århus GF må undvære playmaker Henrik Hansen i den sidste Liga-runde på udebane mod Team Tvis Holstebro og landsholdskeeper Michael Bruun.

Århus GF må undvære playmaker Henrik Hansen i den sidste Liga-runde på udebane mod Team Tvis Holstebro og landsholdskeeper Michael Bruun.
Henrik Hansen er netop blevet opereret for sin fingerskade, og selv om der også er plusser i Århus-lejren, idet både Michael Laursen og Torben Vinther ventes på banen efter deres skader, så er det behersket optimisme, der præger Århus GF-træner Jesper Ø. Pedersen.

– Mens Tvis med sejre over GOG og Bjerringbro har spillet sig fri af kvalifikationskampe, skal vi have point for at være sikre på at undgå kvalspil, og jeg håber, situationen kan gøre, at vi vil lidt mere end Tvis, og at det rækker til point i aften, siger Jesper Ø. Pedersen.

Træneren indrømmer, at Tvis på hjemmebane er en meget vanskelig udfordring.

– Det er en uhyggeligt svær opgave, og selv om vi har Torben Vinther og Michael Laursen med, så er det for nedsat kraft, og spørgsmålet er, hvor meget de kan spille, siger Århus GF-træneren, der helst så, at de to fik en længere pause.

– Vi vil gerne skåne Laursen til et eventuelt kvalspil, og også Vinther kunne bruge en længere pause, men vi har ikke råd til at lade ham sidde ude, siger Jesper Ø. Pedersen.

I forvejen må Århus GF undvære stregspilleren Thomas Steen, der først er klar til næste sæson.

Chancerne?

– Det er svært at spå, men erfaringerne fra sæsonen viser, at der opstår så mange overraskelser i den her turnering, at vi skal afgøre tingene selv. Vi kan ikke regne med, at de andre resultater flasker sig, så vi ad den vej undgår kvalifikationsspil, siger Jesper Ø. Pedersen.

Ikast og Kolding HK er dømt til nedrykning, og Team Helsinge skal i kvalspil, mens enten FIF eller Viborg med 21 point er “favoritter” til den sidste plads. Men med sejre kan FIF og Viborg med sejre over henholdsvis Kolding HK og Bjerringbro snyde Århus GF, der har 22 point før sidste runde, hvis det ikke lykkes Århus-holdet at få point i Tvis.

For Henrik Hansen er sæsonen slut.

– Det var værre end først antaget. Ledbåndet i fingeren er revet over. Jeg blev kaldt ind i torsdags og opereret samme dag. Nu skal jeg gå med gips i fem-seks uger, så jeg er på sommerferie. Ærgerligt på det her tidspunkt. Men jeg håber, at vi ikke kommer i nedrykningsspillet, siger Henrik Hansen.

Kilde: Århus Stiftstidende.