Værdig afslutning på Vest

Med ti minutter tilbage af kampen ville de fleste fremmødte til ligaherrernes afsked med Idrætscenter Vest have stillet sig tilfreds med ét point. Men med et flot comeback fightede TTH sig tilbage i kampen til et godkendt resultat. Vejen til resultatet var intens og præget af mange personlige fejl såvel som lyspunkter.

Med ti minutter tilbage af kampen ville de fleste fremmødte til ligaherrernes afsked med Idrætscenter Vest have stillet sig tilfreds med ét point. Men med et flot comeback fightede TTH sig tilbage i kampen til et godkendt resultat. Vejen til resultatet var intens og præget af mange personlige fejl såvel som lyspunkter.

De 1350 fremmødte tilskuere var vidne til en lige første halvleg, hvor holdene skiftedes til at score, dog oftest med AaB knebent i førersædet. Spillet bar præg af en underlig nervøsitet, der resulterede i mange skud forbi mål, langsomt spil og i det hele taget alt for mange tekniske fejl. Med TTH’s serbiske underholdningsindslag Petar Nenadic som bedste mand hang TTH dog på, og i den anden ende var AaB’s store stregspiller Henrik Toft i en klasse for sig selv og scorede især i kampens første ti minutter efter behag. Ved stillingen 12-13 ved pausen var der lagt i kakkelovnen til en intens anden halvleg.

Tendensen fortsatte i anden halvleg, hvor intensiteten dog gradvist tog til i takt med en række besynderlige kendelser, dog i begge ender, og i det hele taget et spil-tempo der langsomt tog til. Især TTH-forsvaret gjorde sig aldeles positivt bemærket, og personificeringen af dette var Søren Tau der sled forbilledligt.

Det besynderlige ved kampen var at AaB alligevel trak fra, selvom det egentlig var TTH der spillede bedre og bedre. Således indtraf et væld af situationer hvor TTH-defensiven holdt de mange AaB profiler stangen i 30-40 sekunder, hvorefter det alligevel lykkedes at smide bolden i mål. Igen var især Henrik Toft i fokus da han to gange steg op med ryggen mod mål og udenfor tremeterlinjen smed bolden ind bag en svagt spillende Michael Bruun i målet.

Bøtten blev vendt da Rasmus Lind kom på banen og tog fra. Samtidig fik TTH endnu bedre fast i forsvaret, og især Morten Nyberg fik fart i sit angrebsspil. Således fik den ellers tunge højreback scoret sæsonens vel nok flotteste kontrascoring efter en tilsvarende fin forsvarsindsats, og herefter blev det vundne momentum i den grad effektueret og resulterede således i flere flotte, og for TTH essentielle, scoringer.

Ved stillingen 27-27 bragte samme Nyberg TTH foran, men desværre overlistede en ellers middelmådig Henrik Mølgaard Rasmus Lind i målet fra en spids vinkel på venstre fløj. Til sidst havde TTH så 40 sekunder til at sikre sejren, og med otte sekunder tilbage tog træner Claus Uhrenholdt time-out foran et kollektivt stående og klappende Vest. Den sidste chance løb desværre ud i vandet efter et besynderligt taktisk valg der isolerede Joacim Ernstsson på højre back hvor han blev tacklet før han kunne returnere bolden til venstre side af banen hvor Nenadic ellers lignede en mand der var klar til at afgøre kampen. Således løb tiden ud, og chancen for de to point ligeså.

Alt i alt, var det en intens, men sær kamp. TTH var egentlig bedst, men AaB lykkedes alligevel med at få scoret alt for mange gange. Men alt taget i betragtning må TTH være tilfredse med pointet, selvom især Søren Hansen var endog alvorligt utilfreds med tingenes tilstand da kampen var forbi. Spændingen i toppen af ligaen, AG Håndbold undtaget, er dog stadig tæt. Desuden var det en værdig afsked med Idrætscenter Vest, der har leveret rammerne om et utal af op- og nedture som vi alle vil huske det for til evig tid. Oprykningen mod Dronningborg i starten af halvfemserne, sejren over GOG som skaffede bronzemedaljer til TTH, nedturen da lamaen Lars Krogh sendte TTH i den næstebedste række og et utal af andre oplevelser, gode såvel som triste.

Dagens drage var uden sammenligning Morten Nyberg, der holdt TTH inde i kampen da kampen ellers så ud til at være knækket.

God jul – og vi ses i Århus!

Her tænker du på “Værdig afslutning på Vest”

  1. Resultatet har jeg svært ved at være utilfreds med – men nu var jeg der jo heller ikke selv. Til gengæld går det netop når jeg læser referatet op for mig, at jeg sandsynligvis har set min sidste ligakamp på Vest. Det er lidt vemodigt. Tak for alt hvad vi har haft sammen, Vest!

Lukket for kommentarer.