Ungt mødte gammelt og delte i porten

Håndboldligaen anno 2021 er tæt og på et meget højt niveau. En af tingene blev vist i mandagens semifinale mellem TTH og BSH. En kamp som endte med pointdeling, 27-27, efter gæsterne havde ført med fire til pausen.

I Pinsedagene har der været en særudstilling på Hjerl Hede, hvor to af deltagerne i “Lego Masters” har lavet en ung udstilling på frilandsmuseet, som ellers er kendt for sit “historiske” præg. Clashet mellem moderne og gammelt var også tilfældet i mandagens kamp i Holstebro, hvor de aldrende herre fra Kapitalalliancen besøgte de ungdommelige og moderne knægte fra TTH.

Team Tvis Holstebro virkede veloplagte fra start, da de knap 1.200 tilskuere havde fundet plads på de røde sæder i Stalden, hvilket resulterede i en 1-0 føring til hjemmeholdet, hvilket var den eneste føring, som hjemmeholdet fik i kampen.

De to målmænd var i kampens indledning yderst toneangivende, hvor både tilbagevendte Sebastian Frandsen, men også særligt Johan Sjöstrand lukkede af. Begge hold spillede sig til store chancer, men uden at det blev det målorgie, som ellers var blevet meldt under pre-match interviewet.

Noget af dette kan skyldes, at Magnus Bramming allerede i kampens andet angreb måtte støttes fra banen. Flammens udsending kunne desværre ikke konstatere, hvad der skete, men den unge venstre fløj fik alene 1½ minut på banen i dagens kamp. Resten af første halvleg tilbragte han liggende ved siden af bænken, hvor han dog kunne give råd og vejledning til resten af holdet.

De følgende 10 minutter syntes nærmest at afgøre kampen, hvor gæsterne gik fra 1-0 til 1-5, selvom de smed flere bolde væk og brændte endnu mere på Frandsen.

De 10 minutters scoringspause for hjemmeholdet var formentlig delvist grundet skaden til Bramming, som gjorde, at hjemmeholdet ikke kunne udnytte hverken kontraspillet eller bredden i banen, men samtidig også afslutninger i chokoladehøjde.

Hjemmeholdet formåede derfor ikke at skabe kontakt i første halvleg, hvor Sebastian Frandsens gode indledning blegnede i lyset af Kay Smits individuelle niveau i den anden ende.

Kay stod for mere end halvdelen af hjemmeholdets mål i første halvleg, hvor han også i flere omgange havde næstsidste hånd på bolden. Gæsterne kunne derfor stadig anes til pausen, hvor gæsterne førte 10-14.

Anden halvleg tegnede længe til at skulle blive en trist affære, hvor hjemmeholdet ikke skulle komme nærmere, da gæsterne holdte fast i fire måls føringen. Heldigvis vågnede hjemmepublikummet efterhånden op til dåd, da Sebastian Skube havde endnu et slattent forsøg på svanens død.

Efter 45 minutter sørgede Magnus Brammings erstatning, Tobias Bay, for, at forskellen alene var to mål, hvilket promte resulterede i et tryk på den grønne time-out-knap fra Kapitalalliancens Peter Bredstorf.

Med ca. fem minutter igen kom – hvad der på TV kaldes for – et meget afgørende moment. Rene Tofts afslutning måtte gennemses på Video-Proof, hvilket dog heldigvis resulterede i “no-goal”, hvorfor gæsterne alene havde en tre måls føring.

Føringen blev kort efter formindsket til to mål, hvorefter Aaron Mensing valgte at melde sig både ind og ud af kampen.

I et gennembrud på venstre back, sørgede den unge mand for en scoring på trods af en grim tackling fra Rene Toft Hansen, som trak sine arme direkte ned i hovedet på unge Mensing. En handling, som uden tvivl burde have sendt veteranen på bænken (eller til Klaus Thomsen på de røde sæder) i kampens resterende to minutter, hvilket den desværre ikke gjorde. Det sendte dog Mensing i det røde felt, hvorfor han skubbede til Toft Hansen, som valgte at lægge sig “blidt” på halgulvet.

Dommerne måtter derfor igen til skærmen, hvilket resulterede i et – formentligt korrekt – rødt kort til Mensing. Billederne viste dog ikke tydeligt, at Toft Hansen også havde en finger med i spillet – smilet viste dog noget andet.

Herefter fik hjemmeholdet endnu en udvisning, hvorfor de i kampens sidste aktioner måtte tage sig til takke med 5 mand på banen.

Kapitalalliancen formåede dog ikke at udnytte overtallet, hvorfor kampen endte uafgjort.

Begge hold kan derfor spille sig i DM-finalen torsdag, når Sengetøjslageret lægger halgulv til anden semifinale. Skulle den anden kamp ende med endnu en pointdeling, skal den tredje kamp spilles i den Vestjyske hule.

Stor ros til de knap 1.200 tilskuere, som med et kvarter igen begyndte at skabe en god stemning, som forhåbentlig også kunne høres i stuerne. En opbakning, som Søren Hansen efterfølgende beskrev som afgørende for, at hjemmeholdet var kommet tilbage i kampen.