Ulvene løb fra dragerne

En flok slidte Team Tvis Holstebro-damer blev løbet over ende af FCM Håndbold i den første kamp om DM-guldet. Nu behøves et nyt mirakel på udebane hvis guldet skal hjem til Holstebro.

En flok slidte Team Tvis Holstebro-damer blev løbet over ende af FCM Håndbold i den første kamp om DM-guldet. Nu behøves et nyt mirakel på udebane hvis guldet skal hjem til Holstebro.

Team Tvis Holstebros damer er kendt for mantraet ”løb på alt” og det har vist sig at være en effektiv formel for TTH-truppen, der ofte kommer op mod noget højere og bredere modstandere. Vestjyderne har dog ikke patent på opskriften og i den første guldkamp var det FCM der havde kræfterne til at løbe. FCM kørte TTH’ere trætte, straffede deres fejl og stod for kontraerne og de hurtige opløb i det meste af kampen.

Båret frem af et entusiastisk hjemmepublikum i en fyldt Gråkjær Arena fik hjemmeholdet etableret føringer på 8-4 og 12-8 i først halvleg. Så begyndte trætheden dog at vise sig hos TTH-spillerne, der blev effektivt drænet for kræfter af et hårdt spillende FCM-mandskab. Det var tydeligt, at FCM havde haft godt tid til at restituere, mens TTH havde en hård EHF Cup-finale – og en pokalkamp – i benene. Udeholdet halede ind og ved pausen stod det 13-13.

Gæsterne kom ud fra halvlegen som skudt ud af en kanon. En bagspillertrio bestående af Line Jørgensen, Nycke Groot og Trine Troelsen bombede mål ind for FCM. For TTH var Ann Grete Nørgaard med en stribe mål på straffe i perioder ene om at holde TTH lidt inde i kampen. FCM var foran med syv før TTH i slutningen af kampen fik pyntet lidt på resultatet. Den endte med et nederlag på fire mål, 23-27.

Ex-TTH’eren Nycke Groot var i øvrigt heldig overhovedet at være med i anden halvleg, da dommerne valgte ikke at give hende rødt kort for at ramme Sandra Toft direkte i ansigtet på et straffekast.

Ingen af holdene spillede fejlfrit, men det så værst ud hos hjemmeholdet. I angrebet var spillet for langsomt og fyldt med afbrændere. Louise Burgaard brugte fire forsøg på hver af sine tre mål og Anna Loerper kom slet ikke på tavlen trods mange forsøg. Omvendt var TTH ikke gode til at straffe FCM’s fejl og fik ikke de nemme kontramål.

Dagens Drage er Thorey Rosa Steffansdottir som var sikker på fløjen – og topscorer for TTH hvis man fraregner Ann Grete Nørgaards syv mål på straffekast.

Vestjyderne har været gode på udebane i denne sæson. EHF Cup’en blev hentet på udebane i Metz mod en flok franske kæmper og deres 5000 fans. Tidligere i EHF Cup-turneringen var det midtjyderne, der blev slået ud på egen bane, da en føring på seks mål fra Gråkjær Arena blev en for lidt. Med det in mente er der stadig en chance for guld til Dragetøserne, der tilsyneladende spiller bedst som underdogs.

Men det bliver ikke nemt. Lad os håbe TTH-spillerne finder de sidste kræfter frem i det, der for mange bliver deres sidste kamp for TTH. Og lad os så få det guld!