U18 indløste billet til DM

I sidste turneringsrunde var der lagt op til drama i Gråkjær Arena, da de unge drager fra Team Tvis Holstebro tog imod Skanderborg i den direkte kamp om 2. pladsen i puljen. Århus Håndbold havde tidligere på dagen vundet med 34-25 over Esbjerg, hvorfor vinderen af opgøret i Gråkjær Arena ville indløse en billet til DM-stævnet næste weekend i Gudme Hallerne. Det var TTH holdet som indløste billetten, da der blev leveret forsvarsspil og målmandspræstationer på allerhøjeste niveau.  TTH kunne derfor trække sig fra opgøret med en overbevisende sejr på 33-24 efter en føring på 12-7 til pausen.

TTH var klar fra starten af kampen og bragte sig foran med 4-1 efter 5 minutter. Føringen blev udbygget til 7-1 efter 10 minutter med afsæt i et tacklende og meget bevægeligt 5-1-forsvar.  En scoringspause fra TTH gjorde, at Skanderborg fik reduceret til 7-3 efter 15 minutter. I de sidste 15 minutter af 1. halvleg viste TTH, at 6:0-formationen også er brugbar og de unge drager kunne derfor gå til pause med en føring på 5 mål.  

Kampen blev reelt afgjort de første 15 minutter af 2. halvleg, som blev vundet med 10-5, hvorfor stillingen var 22-12 efter 45 minutter.  De unge drager åbnede op for hele repertoiret i denne periode af kampen med forsvarsspil og angrebsspil på et højt nievau. Selvom Skanderborg forsøgte sig med et meget offensivt forsvar de sidste 15 minutter af kampen, formåede TTH at bevare afstanden og Skanderborg kom aldrig nærmere end ved 25-19. En ekstra markspiller i 7 mod 6 spillet gav mange åbne chancer til TTH, der stort set formåede at bevare roen de sidste minutter af kampen, hvor holdene byttede mål til slutstillingen 33-24.

Dan Laursen – træner for TTH U18D siger efter kampen:

”Store roser til alle spillerne. Vi vinder kampen i dag på grund af vores større bredde, da alle markspillerne kommer på scoringslisten. Vi overmatcher simpelthen Skanderborg fysisk i alle mand-mand duellerne i vores forsvarspil. Vi bliver i dag belønnet for de mange timer spillerne har brugt i styrketræningslokalet gennem de sidste 4 år – og man kan sige at vi har ’skyndet os langsomt’, da det først er i denne sæson, at flere af spillerne har taget en del kg på i muskelmasse, uden at det er gået ud over deres spændstighed.

Rent forsvarsmæssigt viser vi, at vi kan skifte mellem forskellige forsvarsformationer, samtidig med at vores returløb ikke er set bedre i denne sæson. Det er reelt det som rent taktisk afgør kampen, da vi formår at holde Skanderborg på 12 scoringer de første 45 minutter af kampen. Samtidig viser begge vores målmænd endnu et gang meget stabilt målmandsspil med mange fine redninger – Simon Gade, 16 redninger – og Daniel Bach Andersen – 6 redninger og 1 mål på gennembrud. I vores angrebsspil viser Anders Gade og Nicolaj Nørager sig frem på bedste vis, da de begge er farlige på deres skud, samtidig med at de tager ansvar for at sætte spillet op.

Nu vil vi se frem til en fed træningsuge, der afsluttes med deltagelse i DM-stævnet i weekenden. Vi skal spille mod vinderen – Ajax, København – af øst-ligaen. Der venter os et tæt opgør, hvor vi skal levere en toppræstation for at kunne spille med om guldet.  Det ville være en fantastisk måde at slutte sæsonen af på med deltagelse i en DM-finale, så det går vi selvfølgelig all-in på. Vi er der, hvor vi skal være rent fysisk og taktisk – nu handler det om at vi forbereder os som vanligt.  Så har Niels Wittus og jeg en god fornemmelse for, at vi kan toppe rent spillemæssigt”.

Næste kamp for TTH’s U18-hold er mod Ajax – København lørdag d. 10 maj kl. 13.00 i Gudme Hallerne.

Kampen i Tal:

TTH – Skanderborg 33-24 (12-7)

Anders Gade 6, Nicolaj Nørager 6, Mathias Bitsch 5, Morten Albertsen 3, Mads Kjær 3, Mathias L. Andersen 3, Niels Lindholdt 2, Tobias Brødbæk 2, Frederik Ladefoged 2, Adam Feil 1, Daniel Bach Andersen 1.