TTH tabte generalprøven

Århus Håndbold forlod lørdag eftermiddag IC Vest med to point og selvsikkerheden i orden før semifinalen i pokalturneringen. Team Tvis Holstebro var godt forberedt på århusianernes offensive forsvar, men brændte for meget og tacklede for lidt til at vinde kampen.

Dagens kamp mod Århus Håndbold ville give et vink om hvem der er favorit til at vinde semifinalen i pokalturneringen, der spilles 27. december i Århus. Samtidig ville TTH med en sejr bide sig fast i top fire.

Første halvleg startede lige. TTH var godt forberedt på århusianernes offensive 3-2-1-forsvar, men til gengæld kneb det med at få bolden ind over mållinjen. Med fem minutter til halvleg var Århus foran med fire mål, men inden pausen havde vestjyderne reduceret føringen til et enkelt mål, 16-17, med tre mål fra fløjen.

Århus’ ligatopscorer Kasper Irming gjorde ikke meget væsen af sig i første halvleg og sad på bænken i anden halvleg med en skade. Holdkammeraterne kunne dog også uden ham. I begyndelsen af anden halvleg beholdt TTH dog momentummet fra slutningen af første halvleg.

Det holdt til stillingen 23-23 efter godt ti minutter af halvlegen. Holdet fra smilets by gik ned i en 6-0-opdækning. Det tunge vestjyske skyts, i form af ex-århusianeren Heino Holm Knudsen, blev sendt ind, men formåede ikke at skyde sig igennem det østjyske forsvar. I stedet scorede ex-TTH’erne Toke Holst og Jakob Thoustrup hver to mål, så der pludselig stod 23-27 på måltavlen. Det afgjorde kampen. Resten af kampen byttede holdene stort set bare mål. Til slut stod der 31-36 på lystavlen.

Topscorer for TTH blev Petar Nenadic, som havde billetterne til skydeteltet i slutningen af anden halvleg og lavede ti pletskud. Den serbiske venstreback er en ener og kan lave nogle temmelig imponerende ting på en håndboldbane, men var også lidt dyr i dag, hvor han brændte et forsøg for hvert mål han scorede. Omvendt var Lars Erik Bjørnsen sikkerheden selv på fløjen med seks mål på syv forsøg og bliver Dagens Drage.

Trods den tabte generalprøve slutter TTH første halvdel af sæsonen på fjerdepladsen, a point med Nordsjælland og med fire point op til Skjern. Frem mod jul kommer vestjyderne på hårdt arbejde for at bevare placeringen. Skjern, Kolding, FIF og AaB hedder modstanderne.