TTH er i kvartfinalen

En sejr på 25-33 i Roskilde Hallerne over 1. divisionsholdet fra HØJ Elite i pokalturneringens ottendedelsfinale. Det lyder som en helt almindelig og forventet sikker sejr. Men så let var det nu ikke.

HØJ, der holder til i Ølstykke og Jyllinge nord for Roskilde, satser på en oprykning til ligaen. De har hyret de gamle kendinge playmakeren Bo Spellerberg og målmændene Søren Haagen og Frank Mikkelsen til formålet. I første halvleg viste sjællænderne da også liganiveau. De spillede klogt og tålmodigt angrebsspil, og Frank Mikkelsen, der er kendt for at trække gardinet ned i TV-kampe, stod med en redningsprocent på omkring 40. Det betød, at HØJ kom foran 9-6 og førte 14-13 ved pausen.

I anden halvleg fortsatte HØJ de gode takter. Pludselig var hjemmeholdet foran 18-15 til stor begejstring for de mange tilskuere i et godt fyldt hal i Roskilde. De kom endda også i overtal, men her knækkede filmen for underhundene. TTH vandt undertallet med 2-0, og herfra kontrollerede vestjyderne kampen trods et par mærkværdige udvisninger til Søren Hansen på bænken og Jesper Munk på stregen.

19-20 blev til 21-24 og 24-28, inden hjemmeholdet blev kørt helt over til sidst. Kampen sluttede i ren opvisningsstil mod de trætte sjællændere, og efter de 60 minutter stod der 25-33 på lystavlen.

Det var skønt at se den flotte moral og roen hos TTH i anden halvleg. De vidste, hvad der skulle til for at vende kampen, og de udførte det. De nye spillere Rasmus Kier, Frederik Tilsted, Nikolaj Markussen og Jonas Gade viste momentvis deres klasse, men tre spillere skilte sig ud. Jonas Porup spillede en flot kamp i angrebet og lavede 4 mål. Endnu mere magisk var Magnus Brammings præstation. Han lavede 13 mål på 13 forsøg, hvilket må være en eller anden form for rekord. Også Ronnie Nicolaisen havde en god dag i målet. Han afløste Josip Cavar fra begyndelsen af anden halvleg og endte på en redningsprocent på hele 48% med 10 redninger på 21 forsøg.

Det endte i det hele taget som  en god kamp for TTH. Et stort skridt på vejen til at spille det nye hold sammen, mens vi venter på, at de skadede spillere Christoffer Cichosz, Nikolaj Enderleit, Johan Meklenborg og Christian Jensen kommer tilbage.

Efter kampen trak Nikolaj Markussen lod til kvartfinalerne i pokalturneringen. Som det første hold trak han TTH som hjemmehold. Modstanderen blev mestrene fra Aalborg. Ikke den letteste lodtrækning, men som Markussen tørt konstaterede, så skal man jo besejre dem på et eller andet tidspunkt, hvis man vil vinde titler. Og det vil vi!