To ud af tre

Tredje gang var ulykkens gang for TTH, der måtte gå tomhændede fra banen efter endnu en pokalfinale mod GOG. I en tæt og udvisningsrig affære var fynboerne bedst da det skulle afgøres.

En pokalfinale mod GOG var givetvis hvad mange dragefans, i hvert fald denne skribent, havde håbet på inden weekendens amputerede pokal-final-4. Ikke blot er GOG en langt mere sympatisk klub end kapitalalliancen Bjerringbro-Silkeborg, statistikken ser også noget bedre ud. Vi husker jo alle hvordan det gik i 2008 og 2018 – men det blev desværre ikke alle gode gange tre.

Kampen var spændende, men rodet, og begge hold virkede mærkede at de slidsomme semifinaler dagen inden. Hos hjemmeholdet viste det sig i et forsvar, der ikke helt kunne følge med. De hvidklædte huskede tydeligvis Søren Hansens besked fra semifinalen og gik til stålet i forsvaret, men i stedet for at trække frikast, trak de udvisninger.

Med otte af slagsen – mod fire til de gule – og dermed en fjerdedel af kampen i undertal, gjorde TTH det svært for sig selv. Omvendt lykkedes det de hvide at tilkæmpe sig hele otte straffekast – mod tre til de gule – og de syv mål, det gav, lunede godt på måltavlen.

TTH var klart bedst i første halvleg, hvor føringen flere gange nåede op på tre mål, før GOG halede ind frem mod pausen. Anders Zachariassen, der blev kåret til årets pokalfighter, satte halvlegens sidste mål ind til stillingen 16-15.

I anden halvleg var det omvendt GOGs tur til at smage tremålsforspringets sødme. Knap otte minutter før tid stod det dog helt lige, 25-25, men initiativet var på fynske hænder. I kampens døende sekunder var det igen Anders Zachariassen der satte den sidste bold ind til slutstillingen 28-30.

Ligesom i semifinalen stod der et lyspunkt i målet. Denne gang var det Sebastian Frandsen, der stod en fin kamp, dog uden at nå Rickard Frisks imponerende redningsprocent (43%) i lørdagens kamp.

Blandt markspillerne tog Kay Smiths, Dagens Drage, ansvar og lavede fire mål og to assists. Johan Meklensborg udmærkede sig igen som topscorer for TTH med otte mål, heraf seks ud af seks på straffekast.

Hos GOG havde ex-TTH’eren Kasper Kildelund den spøjse oplevelse at besejre det samme hold, som han havde været med til at spille i semifinalen i sidste sæson. Ikke nok med det var GOG-drengen også med da TTH vandt pokalfinalen over GOG i 2018.

TTH-direktør John Mikkelsen kvitterede ved at forære den fynske fløj de guldsko han bar den fantastiske dag for godt to år siden – og som han håber at få igen snart. En vandrepræmie er tilsyneladende etableret for de fælles opgør om pokalen. Og det manglede da bare!

Herfra skal, trods alt, lyde et stort til lykke med pokalen til fynboerne. Og lad os håbe det snart igen er de hvide fra Vestjylland mod de gule fra Fyn i pokalfinalen, så vi kan få rettet lidt op på statistikken. Og få de gyldne sko tilbage vestpå. Fjerde gang er lykkens gang?