Syv magiske minutter

Patrick Wiesmach. Foto: hfoto.dk

På syv magiske minutter af i slutningen af dagens udgave af Slaget om Vestjylland vendte Team Tvis Holstebro et truende nederlag til en sejr på 26-25. Dermed sætter de hvide vestjyder sig alene på ligaens førsteplads.

Der var smidt en ekstra gevinst i puljen til dagens udgave af lokalopgøret mellem TTH og Skjern  – ligaens førsteplads. Med syv minutter tilbage viste måltavlen 22-25 og der var ikke meget, det tydede på at den gevinst ville tilfalde TTH.

Med en velspillende Jonas Hansen som sidste skanse lykkedes det dog de hvide at holde de grønne fra at score flere mål i kampen, og efter to mål af Søren Tau, hans første i kampen, kunne Patrick Wiesmach udligne på straffekast. Godt et minut før tid sikrede Jonas Larholm to point til de hvide vestjyder med et stående skud fra venstre back og de 2.643 vidner i Gråkjær Arena eksploderede i jubel – de fleste af dem, i hvert fald.

I lange perioder af kampen var det Patrick Wiesmach, der holdt TTH inde i kampen med mål på kontra og straffekast, i alt 14 mål på 16 forsøg, heraf seks på straffekast. Den beklageligvis kommende Aalborg-spiller er en klar Dagens Drage.

Hjemmeholdet gik til pause med en føring på 15-14 og i begyndelsen af anden halvleg kom TTH endda foran 18-16. Jonas Hansen stod stærkt i målet og klarede blandt andet to straffekast lige inden pause. Helten fra sejren over Göppingen, Simon Gade, begyndte kampen  i målet, men nåede ikke niveauet fra midtugekampen, og blev snart skiftet ud.

Desværre fik TTH aldrig rigtig det etablerede angrebsspil igang og Peter Balling var nærmest ene om at udgøre en trussel i bagkæden. Skjern trak fra i midten af anden halvleg på tålmodigt angrebsspil og førte 19-22 og 22-25 før bøtten vendte til den overraskende hjemmesejr. Mens Larholm, Balling og Jac Karlsson var ene om at sætte spillet i angrebet, var forsvaret solidt over hele linjen i anden halvleg, hvor Skjerns Kasper Søndergaard, der scorede syv gange i første halvleg, blev holdt fra fadet.

Med sejren ligger TTH i front med 28 point for 19 kampe. Intet er dog afgjort i topstriden, da der kun er fire point ned til femtepladsen. Der venter syv spændende kampe mod bl.a. BSV, KIF, Århus og Aalborg inden pointene er fordelt til slutspillet.