Spænding om sidste sekund

Det står 32-32 og der er et sekund tilbage af opgøret mellem TTH og AaB, ligaens nummer 8 og 7. TTH har bolden. Der er dømt frikast og TTH-spillerne har stillet sig op i en klynge med ryggen mod målet. Dommerne har bestemt at tiden ikke får lov at løbe ud til et frikast efter tid. AaB-spillerne står opstillet som et plankeværk på stregen. Tiden fløjtes i gang. Joacim Ernstsson har bolden, snurrer rundt og kanonerer den i mål med underhånden. Jubelen bryder løs blandt spillere, trænere og vestjyske vidner i IC Vest og bag TV-skærmene. Men for tidligt. Efter en kort samtale underkender dommerne målet og der opstår tumult mellem de to holds spillere. TTH nedlægger protest og dommerne omringes af TTH-spillere, der kræver svar, begrundelser.

Inden den højdramatiske afslutning var gået 59 minutter 59 sekunder, hvor kampen svingede frem og tilbage i bløde buer. TTH kom godt fra start, men knap halvvejs i halvlegen kom nordjyderne foran 6-7. Det blev til en føring på fire mål, før vestjyderne hentede lidt ind før pausen, hvor stillingen var 15-17.

I anden halvlegs begyndelse havde AaB ganske tabt nordkraften og i løbet af et par minutter var føringen atter vestjysk. I den sidste tredjedel af halvlegen gik det dog den anden vej. TTH-spillerne fik svært ved at score, mens AaB’s Henrik Møllgaard omvendt nærmest scorede efter behag.

Med godt et minut igen, ved stillingen 32-32, havde Michael Bruun en meget vigtig redning på en ellers gennemsnitlig dag i målet. Det gav TTH en gylden mulighed for at trække det længste strå. Bolden kom da også i kassen hele to gange, men begge gange havde dommerne forinden fløjtet for frikast. Og så endte kampen altså med Joacim Ernstssons måske-mål og et drama om et sekund, som muligvis ender på DHF’s bord.

TTH har endnu ikke afgjort om de vil stå ved protesten. ”Det er altid godt lige at sove på det,” som direktør Poul Madsbjerg siger på klubbens hjemmeside. Og umiddelbart er det ikke givet at TTH vil vinde noget ved at vinde en protest. AaB var uden holdets topscorer, Kristian Kjelling, i lørdagens kamp og en eventuel omkamp med Kjelling på holdet kan tippe kampen i nordjysk favør. TTH har 72 timer til at indsende protesten, en tidsfrist som udløber tirsdag eftermiddag.