Sjælden sejr over skanseknægtene

Foran 0 tilskuere i Gråkjær Arena – og nogen flere på Dagbladets live stream – vandt TTH en statistisk sjælden sejr over Sønderjyske. Prisen kan dog blive høj, da Johan Meklenborg blev båret fra banen.

TTH havde inden dagens sejr tabt tre, spillet to uafgjort og kun vundet en enkelt af de seneste seks opgør mod Sønderjyske. Dagens sejr på 32-29 var et herligt brud på den statistik, men glæden skæmmes af det, der lignede en alvorlig knæskade til Johan Meklenborg efter knap 20 minutter.

Flammens reporter kom ind i livesendingen i pausen, hvor måltavlen viste uafgjort 16-16. Isoleret og statistisk set ville det ikke være et dårligt resultat, men man forbliver ikke noget top 3-hold ved at lade sig nøjes. Og nøjes gjorde Kay Smits ikke. Dagens Drage stod for hele 13 kasser, heraf syv på straffekast.

I en anden halvleg med masser af tjubang og mindre velsmurt forsvarsspil var dragerne et mulehår foran skanseknægtene. Det var dog først i de sidste fire minutter at kampen fandt sin afgørelse. 29-29 blev til 32-29 på en scoring af Magnus Bramming på sønderjysk mål unden målmand.

Med dagens resultat er TTH ubesejret i otte kampe og holder fast i top tre med tre point ned til fjerdepladsen. Sønderjyske ligger lige så sikkert nr. syv – her er også tre point ned til næste hold.

Malurten i bægeret er naturligvis Johan Meklenborgs skade. Det vil ikke være sjovt at skulle undvære den skudstærke spilfordeler, der er fast inventar på pladsen og tillige delt nr. tre på TTH’s topscorerliste i denne sæson, i længere tid.

Pause til Meklenborg giver dog plads til en erfaren herre, Allan Damgaard, som i dagens kamp scorede 4/4, så det kunne, på godt jysk, være værre.

Som en lille krølle på den historie, blev Allan Damgaards bror Michael Damgaard skadet for resten af sæsonen i marts 2015 . Det sket mod netop Sønderjyske i sæsonens sidste grundspilskamp.