Sejr – men ingen fjerdeplads

Ved at vinde i Århus gjorde Team Tvis Holstebro sit til at sikre sig fjerdepladsen i slutspillets sidste runde. Desværre magtede de regerende mestre fra Aalborg ikke at slå Nordsjælland og det betyder at TTH ikke kan bruge det historisk høje antal point i grundspillet til noget. For første gang på Flammen: Det kontrafaktiske referat.

Ved at vinde i Århus gjorde Team Tvis Holstebro sit til at sikre sig fjerdepladsen i slutspillets sidste runde. Desværre magtede de regerende mestre fra Aalborg ikke at slå Nordsjælland og det betyder at TTH ikke kan bruge det historisk høje antal point i grundspillet til noget. For første gang på Flammen: Det kontrafaktiske referat.

At regne ud hvordan slutspilspladserne ville blive fordelt i grundspillets sidste runde har været mere uoverskueligt end et puslespil med tusind brikker. For Team Tvis Holstebro var humlen, at en sejr over Århus Håndbold og et nederlag til Nordsjælland sandsynligvis ville give en fjerdeplads. Den første betingelse blev opfyldt. Det gjorde den sidste ikke.

TTH startede aftenens kamp i Århus uden en skadet Søren Tau i truppen, men med en frisk mandsopdækning af århusianernes playmaker, den tidligere Tvisspiller Jakob Thoustrup. Det var et klogt træk. Det amputerede det østjyske angrebsspil, mens det vestjyske angreb omvendt fik skudt sig ind på Århus’ offensive forsvar. Ved pausen var gæsterne foran med to mål.

Fra anden halvlegs start fortsatte det flotte spil hos gæsterne. TTH gik mere offensivt til værks i forsvaret og i angrebet blev tempoet sat op. Efter mindre end fem minutter havde TTH øget føringen til seks mål, men så slog Århus kontra og barberede føringen ned til kun et mål med godt ti minutter tilbage af kampen. Århusianerne på bane og lægter øjnede chancen for et comeback.

Vestjyderne var dog ikke til sinds at lade chancen for fjerdepladsen løbe dem at hænde. Anført af Michael Damgård fik TTH stabiliseret situationen og de sidste fem minutter af kampen gik med at bytte mål. Da dommerne, noget overraskende, fløjtede kampen af efter 45 minutter, stod der 20-23 på måltavlen og de tilrejsende bønder kunne ønske hjemmepublikummet en god, men dog kort, tur hjem. Havde vestjyderne været bedre til at score på deres åbne chancer, kunne sejren endda have været større, men århusianernes målmand, Jan “Tromle” Nielsen, en anden tidligere Tvisspiller, fyldte også godt i målet.

Dagens Drage er for tredje kamp i træk Michael Damgård. Han er kun lige fyldt 21, men har i Petar Nenadic’ fravær taget ansvaret på sig og er gået foran. Det er imponerende. Aftenens andet store lyspunkt hos TTH var Patrick Wiesmach på højre fløj, der ligeledes kun lige er blevet 21. Han kvitterede for den tillid TTH har vist ham ved at satse på ham i stedet for den norske landsholdsspiller Lars Erik Bjørnsen, der forlader klubben efter denne sæson.

Dagens resultat giver TTH sammenlagt 33 point i grundspillet. Det er et point mere end i 2003/2004, hvor TTH sluttede som nummer fem, der dengang var lige uden for slutspillet. Desværre gør de to point hverken fra eller til og man må ærgre sig over, at TTH tidligere i sæsonen har sat point til mod bundhold som Lemvig-Thyborøn og HC Midtjylland. Men så længe bolden er rund kan alting ske, også i slutspillet, hvor TTH jo i 2009 sikrede sig bronze med en 7.-plads som udgangspunkt.

Reelt var aftenens kamp afgjort efter et kvarter, hvor hjemmeholdet førte med 11-3. Modsat søndagens kamp mod BSV, der var afgjort lige så hurtigt, spillede TTH faktisk fornuftigt de sidste 45 minutter. Så i stedet for at græde over spildt mælk, har vi valgt at bringe et kontrafaktisk referat, hvor det første kvarter af kampen aldrig er sket.

2 meninger om “Sejr – men ingen fjerdeplads”

  1. En lille genistreg fra den unge skribent. Men Damgaard han er vild.

Lukket for kommentarer.