Revanchens sødme

139 dage, så længe er det siden H.C. Midtjylland i Gråkjær Arena stjal sejren fra Team Tvis Holstebro. I dag fik TTH revanche i Herning da spillende asistent Søren Hansen scorede 10 sekunder før tid og sikrede Team Tvis Holstebro 2 ufortjente point i MCH Herning.

Kampen startede godt for TTH, som virkede som et hold med blod på tanden og den rette tænding i kampens indledning. 8 minutter skulle der gå, før HCM fik netmasken til at blafre bag Jonas Hansen. Her havde TTH scoret 4 gange allerede.

TTH der overraskende startede i en defensiv 6-0 og uden landsholds aktuelle Michael Damgaard tog fusen på HCM. Ikke engang straffekastene var som de plejede. Her skød 2-meter-manden Jonas Larholm i dag, i stedet for Patrick og Magnus.

HCM fik sig dog kæmpet tilbage i kampen, og stillingen var som en elastik gennem første halvleg, hvor ingen af holdene kunne komme væk på trods af til tider hårde tacklinger som under slutrunden ville have resulteret i adskillige udvisninger. Da enderne skulle byttes stod derfor 14-14.

Anden halvleg var i indledningen som første, meget tæt. HCM fandt dog hullerne, og mens den gamle Skjern garde med Kristian Fjessing og Tim Winkler fandt rytme, fungerede intet i TTH enden. Her tog hverken Rasmus Lind, der begyndte halvlegen, eller Jonas Hansen fra.

HCM stak derfor mere og mere af, og var med blot 10 minutter af kampen tilbage oppe med 22-17. Før vinterpausen havde dette givet enhver med dragen på brystet rysten på hånden, men Klavs Bruun Jørgensen tog initiativ i stedet.

Hvor TTH gennem hele kampen havde været mere passive end normalt kom en offensiv 3-2-1 forsvars opstilling op af hatten og senere en mandsopdækning af tidligere drage, Heino Holm Knudsen til slut.

Uden dette havde en overdreven succes begyndte Jonas Hansen dog at pille de åbne chancer, og pludselig stillingen 27-25 og 28-28. Patrick Wiesmach bragte TTH foran for første gang siden pausen og Heino Holm kunne derfor blot udligne med knap 30 sekunder igen.

Klavs Bruun kaldte timeout, hvor Jonas Larholm satte et back-kryds op. Dette resulterede i at Søren Hansen stod blank på stregen og med 12 sekunder igen bringe TTH på 30-29. Da HCM fik chancen, viste Michael Damgaard hvad Danmark skulle have gjort under slutrunden og satte en kynisk tackling på Heino Holm.

Denne takserede dommerne heldigvis kun til en pause på to minutter, og med fire sekunder igen forsøgte HCM sig med en underhånd som Jonas Hansen tog sig af. Jublen kunne derfor bryde løs, og de 25 kilometer hjem blev meget sjovere.

Dagens drage kunne have været både Søren Hansen og Jonas Hansen for deres afgørende aktioner i sidste minut. Sågar kunne det have været kyniske Damgaard, men bliver i stedet unge Simon Birkefeldt. På trods af blot omkring 25 minutters spilletid og manglende held på afslutningerne blev han ved, både i forsvar og angreb. Da hovederne hang mest holdt han ved og kørte på.

Team Tvis Holstebro skabte nu luft til stregen, mens de nu blot er tre point fra slutspilspoint på fjerde pladsen, samt fem point fra onsdagens modstander fra Kapitalalliancen BSV.