Pokalmestre i fejl

Hvis vinderen af pokalturneringen var det hold, der lavede flest fejl, så havde Team Tvis Holstebro vundet dagens finale sikkert. Desværre afgøres kampen efter de almindelige håndboldregler og i det spil havde vestjyderne ingen chance mod FC Midtjylland.

Der var klasseforskel i dagens pokalfinale mellem Team Tvis Holstebro og FC Midtjylland. Desværre var det FCM, der var i ligaklasse, mens TTH kun var bedst til at lave fejl.

Kampen var forbi næsten før den begyndte. FCM gik på i et hæsblæsende tempo og snart førte midtjyderne 4-10 over TTH, der var alt for gæstfrie i defensiven. I offensiven blev bolden alt for ofte smidt væk og det straffede de velspillende midtjyder i kontraen.

Midt i første halvleg spillede vestjyderne ti minutters acceptabel håndbold og fik nedbragt midtjydernes føring til et enkelt mål ved stillingerne 11-12 og 13-14. TTH vandt blandt andet kampens første undertalsperiode med to mål, mens FCM viste at de også kan lave fejl.

Inden det blev rigtig spændende faldt TTH’s defensiv dog fra hinanden igen og ved pausen stod der 15-20 på skærmen. At score 15 mål på en halvleg er hæderligt – at lukke 20 mål ind er ikke.

I anden halvleg prøvede vestjyderne desperat at skabe spænding i kampen, men alt for mange afslutninger blev placeret udenfor træværket eller på Sabine Englert i FCM-målet. Derfor havde midtjyderne ikke de store problemer med at bevare en sikker føring.

En af årsagerne var ex-TTH’eren Nycke Groot, der havde nærmest fri passage igennem TTH-forsvaret og scorede 11 mål i alt. Hun blev da også fortjent kåret til årets pokalfighter.

Mod slutningen af kampen forsøgte TTH sig med en offensiv 3-3-opdækning, men det gjorde hverken fra eller til. Det gav dog de vestjyske tilskuere mulighed for at glæde sig over et par lækre detaljer fra Jamina Roberts.

Den svenske landsholdsspiller formåede blandt andet at stjæle bolden ud af hånden på en FCM-spiller, men symptomatisk for kampen brændte hun den efterfølgende afslutning.

Dagens Drage var dog ikke Jamina Roberts, men hendes landsholdskollega Nathalie Hagman, der scorede syv gange.

Kampen sluttede 26-32 og FCM vandt således anden halvleg med et enkelt mål. Mens halvlegen forløb ganske udramatisk hvad mål angår, leverede ex-TTH’eren Ida Alstad dagens gys. I en soloulykke vrikkede hun om på foden og måtte grædende bæres fra banen.

De kun godt 2000 tilskuere i Jysk Arena i Silkeborg fik ikke den tætte og målfattige dyst som både eksperter og trænere havde spået. Heldigvis venter nytåret lige om hjørnet med en mulighed for at drukne skuffelsen i champagne.