Pølsemix i Smilets By

TTHs damer fejrer sejren i pokalkvartfinalen over Aarhus

For TTH’s damer havde sejrens sødme en bismag af friture, løg og karryketchup da de torsdag sikrede sig billet til pokalturneringens final-4 med den mindst mulige sejr over Aarhus United. Sejren i Smilets By og pladsen i pokalsemifinalen blev nemlig fejret med pølsemix til hele holdet inden turen gik vestpå. For som den uofficielle tekst til Zombie Nations teknoklassiker Kernkraft 400 lyder: “Vi skal på grillen – vi skal på grillen og vi skal ha’ pølsemix!”

Vestjyderne måtte slide hårdt for den kulinariske oplevelse. I slutningen af første halvleg var angrebsspillet gået helt i stå. 7-7 efter godt et kvarter blev til 12-9 ved pausen. Mens målene var få, var der masser af tabte bolde, halvhjertede afslutninger og ufrivillige afleveringer til østjydernes velspillende målvogter Martina Thörn.

De medrejsende dragefans kunne frygte at den trælse tendens på måltavlen ville fortsætte resten af kampen.

Heldigvis var det de hvide, der fik mest ud af pausen, og på otte minutter blev de lyseblå aarhusianeres forspring indhentet. Da stod det 14-14 på måltavlen i den charmerende Ceres Park Hal 1, hvor måltavlen ikke skal forstås metaforisk. Der er kun en. Og hvor Tvis KFUM i øvrigt kunne fejre en ligaoprykning i forne tider.

Resten af kampen blev en tæt affære. I kampens døende sekunder blev TTH-målvogter Ditte Vind helten da hun med en redning sikrede sit hold final-4-billetter og dybstegte delikatesser. 21-22 endte det hele.

Med en redningsprocent på 42 havde Vind, Dagens Drage, en solid del af æren for sejren over sine tidligere holdkammerater. Hvis ikke pølsemix-vinklen havde været uimodståelig for overtegnede, kunne dette referat have båret titlen “Vind eller forsvind”. Den gemmer vi lige til senere.

Lige så vigtig for sejren var Trine Knudsen, der blev kåret som kampens spiller af pokalsponsor Santander. Med 7 mål på 8 forsøg var hun det stærkeste våben i det vestjyske angreb og førte an i anden halvlegs comeback.

TTH’s landsholdshåb Mathilde Hylleberg, der primært gjorde sig bemærket i kampen med nogle gode forsvarsaktioner, trak lod til semifinalerne foran holdkammerater, TTH-fans og TV-seere. For TTH byder semifinalerne på et lokalopgør mod Herning-Ikast, mens Odense og København skal slås om den anden finaleplads.

Kvartfinalesejren blev fejret næsten som en finale og der er da heller ingen tvivl om, at det ikke var TTH, bookmakerne ville have placeret blandt de fire sidste. Vestjyderne kan spille frit når final-4-stævnet finder sted 28.-29. december.

Netop stedet for stævnet et ikke fundet endnu, men TTH lurer på at lægge Gråkjær Arena til håndboldfesten. Det virker som en rigtig god idé.