Overraskende uafgjort i EHF Cup

Med et noget overraskende uafgjort resultat på udebane mod KIF Kolding København i EHF Cup-kvartfinalen sikrede Team Tvis Holstebros herrer sig søndag et godt udgangspunkt inden returbraget i næste weekend.

Med et noget overraskende uafgjort resultat på udebane mod KIF Kolding København i EHF Cup-kvartfinalen sikrede Team Tvis Holstebros herrer sig søndag et godt udgangspunkt inden returbraget i næste weekend.

I slutspillet storsejrer KIF-fusionen over Team Tvis Holstebro, men i EHF Cup-kvartfinalen søndag var det tilsyneladende et helt andet TTH-hold der gik på banen. Resultatet, uafgjort 24-24, giver vestjyderne et rigtig godt udgangspunkt for returkampen på næste søndag i Gråkjær Arena.

Vestjyderne var klar fra start og havde teten i det meste af første halvleg. Fem minutter før pausen betød et par grimme TTH-fejl dog at hjemmeholdet kunne rykke fra 10-12 til 14-12 ved pausen. Var det knækket?

Det var det ikke. TTH kom tilbage i kampen og udlignede til 15-15. Så blev det hjemmeholdets tur og med tre mål i rap, var gæsterne pludselig bagud 18-15. Det fik Klavs Bruun til at tage en time-out, og det var klogt. To hurtige mål, en redning på straffekast fra en netop indskiftet Anders Petersen, endnu et mål, og så var det igen helt lige, 19-19. Derefter blev der bare byttet mål frem til 24-24. Lukas Karlsson havde chancen for at gøre det til 25-24 i kampens døende sekunder, men Anders Petersen, Dagens Drage, fik hånden på.

TTH har sandt at sige ikke imponeret i slutspillet. Det er blevet til store nederlag mod Aalborg og KIF, senest i onsdags hvor KIF vandt med syv i Gråkjær Arena. Ved den lejlighed savnede cheftræner Klavs Bruun “blod på knæene” og det fik han søndag. Det var en særdeles fysisk forsvarskamp, hvor der blev kæmpet om hver en bold. Spillerne havde forstået, at det var sæsonens sidste chance for metal de spillede om.

Forsvarsspecialisten Klaus Thomsen viste sine offensive kvaliteter med et flot mål i en andenfase-kontra. Jakob Green var tilbage i fuldt vigør og stod for fire scoringer. Mads Christiansen vikarierede i store dele af kampen for skadede Patrick Wiesmach på højre fløj. Det gav en del spilletid til Jakob Thoustrup på højre back, hvorfra han som en anden Petar Nenadic kanonerede både geniale og mindre velovervejede bolde af sted.

Som om kampen ikke var spændende nok i sig selv, følte det norske dommerpar også behov for at blande sig. De serverede en stribe besynderlige kendelser, der også blev bemærket i DR’s håndboldstudie. Ekspertkommentator Lars Christiansen, med en fortid i netop KIF, bemærkede i pausen at “havde dommerne dømt op til normal standard, så havde Tvis været foran med et par mål.” Mindre kan dog også gøre det. Med det uafgjorte resultat skal TTH “bare” vinde på hjemmebane. Gør de det, kan de hårdt prøvede TTH-tilskuere nok tilgive det uimponerende slutspilsspil.